Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo dozvolio Rijeci ono što oni nisu Istri 1961

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 09:25

Je li to svojevrsni fair – play ili se gledaju vlastiti interesi?

Nakon što je u svojem debiju na klupi Rijeke ostvario veliku pobjedu u Hrvatskom protiv Osijeka u Gradskom vrtu (1:2), Goran Tomić ove nedjelje ide na najteže moguće gostovanje za svaki klub iz 1.HNL – Dinamo na svojem Maksimiru.

Plavi su u dobroj formi, protiv Rijeke nemaju pravo na opuštanje jer im Osijek 'puše za vratom', ali svejedno postoji mogućnost da Zoran Mamić malo izmijeni početnih 11 kako ne bi svoje prvotimce previše umorio uoči obveza koje imaju u Europskoj ligi ovog četvrtka.

Dinamo i Osijek bodovno su poravnati na vrhu 1.HNL, s tim da Bjeličina momčad ima jednu utakmicu više od Plavih. S druge strane, Rijeka je trenutno na četvrtom mjestu, a u slučaju poraza na Maksimiru, postoji realna mogućnost da ih Hajduk preskoči na prvenstvenoj ljestvici.

Podsjećamo, ove veljače Rijeka je doživjela dva poraza od Bilih nakon čega je Simon Rožman odlučio odstupiti.

Što se tiče nadolazeće utakmice ove nedjelje, zanimljiva je odluka Dinama da dopusti Rijeci korištenje usluga Daniela Štefulja i Ivana Nevistića. Podsjećamo, Rijeka je spomenuti dvojac transferirala u Dinamo ove zime, ali je u ugovoru bilo kako obojica ostaju na Rujevici do kraja sezone.

Zanimljivo, Dinamo je (da je to htio) vjerojatno mogao zabraniti nastupe spomenutog dvojca protiv njih, ali iz svojevrsnog fair – playa odlučili su Riječanima dopusti korištenje obojice.

Ne tako davno, u utakmici odigranoj na Rujevici koja je završila podjelom bodova (1:1), nogometaši Istre 1961 nisu mogli koristiti usluge svojeg ponajboljeg igrača ove sezone – Mateja Vuka. Krilni veznjak je u Puli na posudbi iz Rijeke, a budući da su na Rujevici svjesni njegovih kvaliteta, odlučili su zabraniti Istri 1961 da ga koriste u utakmici protiv Rijeke.

Kako se može pohvaliti odluka Dinama, jednako tako može se i razumjeti odluka Rijeke.



Tagovi

Fair-playDinamo ZagrebHNK RijekaRijekaIvan NevistićDaniel Štefulj

Ostale Vijesti