Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Dinamo doveo talentiranog veznjaka čiji je put sličan Zlatanovom, ali njegov uzor je Luka Modrić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.02.22. | 12:58

Rođen je u Švedskoj, ali već je igrao u mlađim kategorijama hrvatske reprezentacije

Životni put sličan mu je „dijagramu“ proslavljenog Zlatana Ibrahimovića, ali uzor mu je – Luka Modrić. Antonio Kujundžić, rođen u Švedskoj, a porijeklom iz Bosne i Hercegovine, potpisao je ugovor s Dinamom, a iz kluba ga nazivaju svojom budućnosti.

Rođen je 20. siječnja 2006. u Kalmaru, gdje je igrao u mlađim uzrastima istoimenog švedskog prvoligaša. Prije manje od godinu dana došao je u Zagreb, pristupio je Lučkom, a ovog ljeta nije mogao reći ne pozivu Dinama.

„Moji su roditelji iz Sarajeva, a ja sam rođen u Švedskoj. Sve do prošle godine cijelo sam vrijeme igrao u Švedskoj, u Kalmaru, a posebno sam sretan što me put sad doveo u Dinamo“, ističe mladi Kujundžić pa dodaje:

„Trener mi je Ivan Mijač, igram na sredini terena, defenzivnog i ofenzivnog veznog. Mogu biti „osmicu“, volim igrati „box to box“, a i zadnji vezni, po potrebi“, priča mladi veznjak, da bi se na njegove riječi nadovezao šef škole nogometa, Tomislav Butina:

„Iznimno mi je drago da su djelatnici škole i uprava kluba prepoznali talent u dječaku koji je, srećom, odabrao ovaj klub pa je taj trenutak potpisa ugovora radost za sve nas. To ujedno pokazuje i naše povjerenje koje smo mu pokazali. Nadamo se da će se to kroz njegove nastupe, treninge i angažman pokazati kao lijepa priča.“

„Idemo se zadržati na ovom trenutku, nisam od onih koji vole davati velike dugoročne procjene, puno je toga na samim mladim igračima koji će kroz svoj trud, angažman, talent i sve što imaju usmjeravati svoju karijeru, dakako uz snažnu potporu samoga kluba. On nam trenutačno donosi kvalitetu više na samom terenu u svojoj generaciji i na poziciji na kojoj igra. Svi smo u školi sretni što imamo takav tip igrača i ponajprije takvu prekrasnu, mladu i pametnu osobu“, zaključio je Tomislav Butina.


Tagovi

Dinamo ZagrebDinamo junioriTomislav ButinaAntonio KujundžićAntonio KujundžićGNK Dinamo

Ostale Vijesti