Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Dinamo će pokušati registrirati dva velika talenta ukrajinskog Šahtara, a vraća i veznjaka iz Dnipra-1?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.03.22. | 08:06

Dvadesetak mladih Ukrajinaca trenira u Maksimiru.

Brojne hrvatske institucije i pojedinci aktivno su se uključile u pomoć ukrajinskom narodu koji je suočen s ruskom invazijom na njihov teritorij. Među njima je i zagrebački Dinamo. Sport je u toj državi s više od 40 milijuna stanovnika obustavljen, milijuni ljudi su već napustili Ukrajinu među kojima najveći udio čine žene i djeca. Dinamo je nedavno organizirao prijevoz 27 mladih igrača Šahtara s mađarsko-ukrajinske granice do Zagreba. Ugostio ih je u svojem hotelu '67', omogućio im posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu i treninge na terenima gradskog stadiona Maksimir. Dinamo je kasnije pomogao i ukrajinskom klubu Dnipro-1 kojeg vodi bivši Dinamov trener Igor Jovićević, a u Zagreb su stigli i klinici iz još nekoliko ukrajinskih klubova. Dobar dio njih napustio je glavni grad Hrvatske, no neki su i ostali.

Na maksimirskom kompleksu u ovom ih trenutku trenira njih 20-ak, među kojima su i dva velika Šahtarova talenta. Oleksandr Juščenko je 16-godišnji (u svibnju će napuniti 17 godina) centralni veznjak i član ukrajinske U17 reprezentacije, a Jevhen Janovič (u travnju će napuniti 17. godina) je njegov vršnjak koji igra na poziciji defenzivnog veznjaka. I on je član ukrajinske U17 reprezentacije. FIFA-a je dopustila registraciju igrača iz ukrajinskih i ruskih klubova do kraja sezone ako privremeno suspendiraju ugovore, no, situacija s maloljetnim igračima iz te dvije zaraćene zemlje još uvijek nije najjasnije regulriana. Dinamo je poslao FIFA-i upit vezan za registraciju maloljetnih igrača iz Ukrajine, tvrde Sportske novosti, a sami mladi ukrajinski reprezentativci bi voljeli ostati u Maksimiru.

SN, također, tvrde da bi se prvoj momčadi Dinama mogao priključiti Neven Đurasek, klupski igrač koji je prvi dio sezone proveo na posudbi u Dnipru-1 koji je prije izbijanja rata držao treće mjesto u prvenstvu Ukrajine. Bio je standardni prvotimac Jovićevićeve momčadi, u 19 utakmica upisao je dvije asistencije i potvrdio da može igrati na najvišoj razini. S obzirom na to da Kopić neko vrijeme neće moći računati na Luku Ivanušeca i Marka Bulata, a Arijan Ademi se tek vratio od ozljede (s kojima ove sezone nema sreće), Đurasek bi mogao dobro doći u popuni Dinamovog kadra.

Đurasek je za seniorsku momčad Dinama upisao tri nastupa, a seniorski nogomet je okusio u Lokomotivi, Varaždinu i Dnipru-1.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoUkrajinaDnjiproŠahtar

Ostale Vijesti