Marko Mrkonjic/Pixsell
Marko Mrkonjic/Pixsell

Dijete Osijeka i bivši U-21 reprezentativac potpisao za Gziru

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 05.01.22. | 16:55

Ove sezone je igrao kvalifikacije za Ligu prvaka, a u novom klubu neće biti jedini Hrvat.

Imamo novi transfer Hrvata na zimskom nogometnom ‘mercatu’. Antonio Pavić, nekadašnji igrač Osijeka i Istre 1961, potpisao je za maltešku Gziru, klub koji se u Hrvatskoj proslavio na ljeto 2019. kada je iz pretkola Europa lige spektakularno izbacio Hajduk.

Pavić je bez angažmana bio od ljeta kada je okončao suradnju s makedonskom Shkendijom, nedugo nakon što se s klubom iz Tetova okitio naslovom državnog prvaka. Lijevi bek kojemu je 27 godina sada leti još južnije, a s klubom iz mediteranske otočne državice potpisao je ugovor do kraja sezone.

Pavić je rođen u Frankfurtu, a nogometno je odgojen u Osijeku. Za Bijelo-plave i Istru 1961 prikupio je ukupno 57 nastupa u HNL-u, a pored Shkendije inozemne gaže je odrađivao u Kopru i Željezničaru. Prilagodba na svlačionicu Gzire biti će mu znatno olakšana, jer tamo se nalazi još jedan Hrvat.

Prije par mjeseci na Maltu je stigao Darijan Radelić Žarkov, nekadašnji golman Lokomotive koji je sada standardni čuvar Gzirinih vrata. Momčadi će pod hitno trebati njihova pomoć, jer stvari trenutno ne izgledaju dobro. Momčad domaćeg trenera Darrena Abdille pala je u donji dio tablice i trenutno zauzima osmo mjesto. Nismo praznovjerni, ali priča o ‘hajdučkom prokletstvu’ sama se reaktualizira.



Tagovi

Antonio PavićGzira United

Ostale Vijesti