Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Dijete Hajduka sa više od 100 HNL nastupa odlazi u Uzbekistan

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 13:20

Dolazi u klub gdje igraju četiri srpska nogometaša, a u Uzbekistanu su svojevremeno kao treneri radili Zico i Scolari, dok je najveće pojačanje u povijesti lige bio Rivaldo koji je dvije godine bio član Bunyodkora.

Sad već davne 2009. godine, u 0:3 gostujućoj pobjedi njegovog matičnog kluba Hajduka protiv tadašnjeg prvoligaša Varteksa, Jure Obšivač debitirao je u 1. HNL. U igru je ušao u 79. minuti umjesto strijelca prvog pogotka Mirka Oremuša, trener Bilih tada je bio Edoardo Reja, a preostala dva pogotka na susretu djelo su Anthonyja Šerića i Anasa Sharbinija.

Te 09/10. sezone Obšivaču je taj susret bio ujedno i jedini u 1. HNL, dok je sljedeće sezone za Bile upisao šest prvoligaških nastupa.

Danas 31-godišnjem stoperu bilo je dosta čekanja pa je kao slobodan igrač u veljači 2013. godine odlučio preći u redove Istre 1961. Dvije i pol godine Obšivač je bio standardan u Puli nakon čega prelazi u RNK Split, a prvi put u inozemstvo odlazi u veljači 2017. godine.

Njegov prvi klub van granica Lijepe naše bio je kazahstanski Atyrau, zatim je kratko bio u rumunjskom Sepsiju nakon čega se ponovno vratio u Kazahstan, a proljetni dio sezone 18/19. provodi u Domžalama. Zanimljovo, godinu dana je Obšivač potom bio bez kluba, a od ljeta 2020 godine pa sve do današnjeg dana igrao je za Široki Brijeg.

U pravoj maloj koloniji ex HNL-ovaca Obšivač je, zajedno s Mujanom, bio ponajbolji igrač kluba. Nakon prvog dijela sezone Široki je na petom mjestu Premijer lige BiH, a Jure Ivanković u nastavku sezone neće moći računati na pouzdanog braniča budući da će on svoju karijeru nastaviti u Aziji.

Prema informacijama Germanijaka, nekadašnji braniča Hajduka, koji u 1. HNL ima 119 nastupa i 3 pogotka, svoj nogometni put nastavlja u Uzbekistanu. Njegov novi klub uskoro će i službeno postati Sogdiana Jizzakh, a tamo će ga dočekati četiri srpska nogometaša pa mu tako prilagodba na novu okolinu trebala biti malo lakša (Mitrović, Čemrelj, Kolaković, Stanojević).

Obšivač je ove sezone, od početka do kraja, za Široki odigrao svih 19 utakmica u prvenstvu te će njegov odlazak sigurno biti veliki udarac za klub.


Tagovi

Jure ObšivačŠiroki Brijeg

Ostale Vijesti