Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Dijete Hajduka otvorilo dušu: „Moja je želja vratiti se“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 16:49

Biste li ga voljeli ponovno gledati na Poljudu?

Mario Pašalić, Andrija Balić, Lovre Kalinić, Nikola Vlašić i onda na posljetku Ante Palaversa bili su miljenici Torcide jedni od rijetkih igrača kojima je Sjever posljednjih godina skandirao. Nije to mala stvar, mnogi bivši igrači koji su istu stvar doživjeli ističu kako im je to najveće priznanje usprkos velikim karijerama i transferima koje su kasnije ostvarili. Jjer kad te taj Sjever jednom prigrli, više te nikad ne ispušta...

„Dok svira radio, Pašalić Mario“, pjevala je Torcida, a bili vi simpatizer Hajduka ili ne, jednostavno je bilo jače od svakog zaljubljenika u nogomet da to ne zapjeva. Barem u sebi i kad ga nitko ne čuje…

Danas standardni veznjak Vatrenih i Atalante, Pašalić je bio prvi u nizu miljenika koji su napustili Poljud. Chelseaju je tih godina bilo jako teško reći ne, baš kao i godinu kasnije Udineseu kad je poziv bio upućen za novog plemenitog veznjaka Bilih. Narednih sezona iz kluba su odlazili Lovre Kalinić (Gent), Nikola Vlašić (Everton) i Ante Palaversa (Manchester City), ali igrač od kojeg se najviše očekivalo, a da (barem zasad) nije ni izbliza ispunio svoj puni potencijal je Andrija Balić.

Odlazak u Udinese pokazao se lošom odlukom, Balić bi malo igrao pa onda malo bio 'zaleđen' na klupi, a karijeru je od ovog ljeta odlučio oživjeti u slovačkom DAC-u koji ga je otkupio od Udinesea za tek 350 tisuća eura.

Mnogi su zazivali njegov povratak na Poljud, ali do toga u konačnici nije došlo. Pandemija koronavirusa ostavila je velikog traga na financijsku sliku većine HNL klubova pa su tako svojevrsni rizični poslovi svedeni na minimum, a da je Balić dobro postupio odlučivši se za slovačku Fortuna ligu vidi se i po njegovim brojkama ove sezone koje su i više nego dobre.

Balić je u Fortuna ligi skupio 19 nastupa, pet pogodaka i dvije asistencije, a nakon dugo vremena njegova tržišna vrijednost ponovno se krenula kretati uzlaznom putanjom.

Bivši U-21 reprezentativac Hrvatske osvrnuo se na svoj dosadašnji nogometni put u razgovoru za Sportklub, a prije svega nije propustio naglasiti kako je jako zadovoljan svojom trenutnom situacijom u DAC-u.

„Jako sam zadovoljan, ostao sam ovdje. Htio sam bolju ligu, u Italiju se nisam htio vratiti, ali ne mogu se požaliti. Moja želja je bila ostati, odigrao sam par dobrih utakmica i to je bilo ono što mi je trebalo, neki kontinuitet da krenem prema nivou na kojem želim biti. DAC-u je želja biti prvak, privatni je klub i nema pritiska, i zasad je ovo idealna okolina za mene. Uvjeti su nevjerojatni, trening kompleks izgleda nevjerojatno“, istaknuo je Balić, a kad se s njim vodi razgovor, gotovo je nemoguće ne osvrnuti se na 'njegov' Hajduk.

„Možda da, a možda i ne (O tome je li prerano napustio Hajduk, op.a.). Ja sam stvarno htio još godinu, dvije igrati u Hajduku, razviti se, steći neko iskustvo, ali to nije bilo moguće. I Igrački i kao čovjek sam sazrio u Italiji, evo ne znam što bih na to odgovorio“, dodao je, dok je na pitanje bi li se jednog dana vratio na Poljud kad bi se na njegovom stolu pojavila ponuda rekao sljedeće:

„Pa čujte, teško mi je na to odgovoriti, puno stvari igra ulogu, ali sigurno je da bih razgovarao i da bih razmotrio tu ponudu. Bi li do toga došlo, teško je reći. Moja je želja vratiti se u Hajduk svakako, je li to za dvije godine, ili na kraju karijere, svakako imam želju. Jednog dana…“, zaključio je Andrija Balić.

Cijeli intervju za Sportklub pročitajte OVDJE


Tagovi

Andrija BalićHajdukSlovačka Fortuna liga

Ostale Vijesti