Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Desetkovani Dinamo s Kopićem na klupi napada Austrijance (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 08:39

Modri od 21 sat na Maksimiru traže prvu pobjedu u grupnoj fazi Europske lige.

Nakon dva remija u isto toliko uvodnih kola - protiv Feyenoorda i CSKA - nogometaši Dinama traže prvu pobjedu u grupnoj fazi Europske lige. S početkom od 21 sat na Maksimiru u trećem kolu gostuje austrijski Wolfsberger, a kadrovska križaljka zadaje glavobolje treneru Zoranu Mamiću.

I ne samo kadrovska križaljka, jer je i Mamić mlađi "zaradio" pozitivan test na koronavirus zbog čega neće moći biti na klupi, a osim njega večeras na maksimirski travnjak neće moći istrčati čak devetorica igrača Modrih zbog pozitivnog nalaza na Covid-19, od kojih su petorica prvotimci.

S trenerske klupe momčad će na utakmici voditi Mamićev pomoćnik, Alen Peternac, a kako prenose Sportske novosti na klupi uz njega bi se trebao naći i Željko Kopić - glavni čovjek omladinskog pogona - koji ima odgovoarajuću trenersku licencu.

Što se samog sastava tiče, on će biti nešto prošaran, a iako i nije pretjerano utješna stvar, činjenica je kako i Wolfsbergeru nedostaje osam nogometaša iz istoga razloga - pozitivnog nalaza na koronavirus.

Neprikosnoven u napadu je Mario Gavranović, Oršić i Kastrati bi trebali ordinirati po krilima, dok su kapetan Arijan Ademi i glavni kreativac od ove sezone Lovro Majer također sigurni u prvom sastavu. Stoperski dvojac Perić i Lauritsen također je na raspolaganju treneru, a bočne pozicije trebali bi zauzeti Moharrami i Gvardiol, dok će na vratima biti Zagorac. Jedina vjerojatna dilema Zorana Mamića jest pozicija zadnjeg veznog - Kristijan Jakić ili Bartol Franjić. Iako je Franjić odigrao dobru utakmicu protiv CSKA iz Moskve, Jakić je u prvenstvu standardan u udarnom sastavu.

S druge strane, vrijedi napomenuti kako u redovima austrijske momčadi igra najbolji nogometaš prošlog kola Europske lige, 35-godišnji kapetan Michael Liendl koji je utrpao hat-trick Feyenoordu.



Tagovi

Wolfsberger

Ostale Vijesti