Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Desetka Rijeke najavila odlazak: „Želja mi je okušati se u inozemstvu“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 17:19

Dodao je kako ne sumnja da će netko na poluvremenu protiv Gorice javiti kakav je rezultat na utakmici između Hajduka i Lokomotive.

Domagoj Pavičić nije odigrao sezonu za pamćenje, ali u posljednjoj utakmici protiv Varaždina je njegova Rijeka dva puta stigla do pogotka iz prekida koje je baš on izveo. Desetka Rijeke član je kluba s Kvarnera još siječnja 2018. godine.

Iako je nekadašnji U-21 reprezentativac ugovorno vezan za Rijeku do kraja sljedeće sezone, u razgovoru za Novi list najavio je svoj mogući odlazak već ovog ljeta:

„Tu sam skoro četiri godine i želja mi je okušati se u inozemstvu. Vidjet ćemo, sve u dogovoru s klubom i ako bude nekih ponuda. Nema tu nikakvog skrivanja. Volio bih se okušati u novoj sredini. Rijeka kao dio karijere? Mogu reći sve najbolje. Skupio sam 135 nastupa, igrao sam Europu, osvajali smo Kupove, bili drugi u prvenstvu… Lijepo je to razdoblje. Nova Rijeka? Dosta je tu posudbi, nekima ističu ugovori… Sve ovisi o dogovorima i budućoj strategiji kluba“, rekao je Pavičić, nakon čega se osvrnuo na utakmicu protiv Gorice.

„Gorica je težak i nama tradicionalno neugodan protivnik. No igramo na Rujevici, očekujem naše pravo izdanje i pobjedu. Mislim da smo, kad se sve podvuče, ipak bolja momčad i na našem terenu nitko tko dolazi nije favorit. Gorica je sada malo u lošem trenutku nakon dvaju poraza, ali to nas ne smije zavarati. Pred kraj su malo pali s formom, ali i ozlijedila su im se dva važna igrača. Igraju dobar nogomet i nama nikako nisu odgovarali. Gubili smo često na Rujevici, bili često i bolji, pogađali vratnice, grede… Vrijeme je da ih dobijemo doma. Vjerujem u nas, ako budemo pravi, osvojit ćemo tri boda. Po meni jako je dobar i Špikić, koji igra na posudbi. Ne čudi što je ostvario transfer u Dinamo. Ima dobro samopouzdanje i neku motivaciju, stvarno igra jako dobro u posljednje vrijeme. Čvrsti su otraga i nisu nam baš »legli«, ali posljednju smo ih utakmicu dobili. Recept za uspjeh? Možda ta utakmica, ali da im i mi vratimo agresijom koju oni inače znaju nametnuti. Bit će važno i da budemo dobri na tim drugim loptama. Trebat će ih što više pokupiti u sredini i ostvariti što bržu tranziciju. Tako smo u Gorici iz dva, tri pasa dolazili u 'mrtve šanse'“, istaknuo je Zagrepčanin na privremenom radu u Rijeci, a nije zaboravio naglasiti kako je Rijeka jedna od onih momčadi kojoj posebno nedostaju navijači u ovom periodu kad njihov dolazak nije dozvoljen na tribine.

„Na Rujevici nam je uvijek lakše igrati s navijačima, pogotovo kad je neki rezultat 0:0 ili gubimo. Jako nam nedostaju navijači, ali, eto, tu se ništa ne može promijeniti. Nadam se da je ovo posljednja utakmica bez navijača“, dodao je 27-godišnji veznjak, nakon čega je i sam priznao kako zna da će netko na poluvremenu protiv Gorice javiti kakva je situacija u Splitu.

„Osobno ne razmišljam o tome. A na poluvremenu će sigurno netko javiti kako igraju Hajduk i Lokomotiva. Najvažnije je pobijediti, onda nema drugih razmišljanja“, zaključio je Domagoj Pavičić, a njegov cijeli intervju za Novi list pročitajte OVDJE


Tagovi

Domagoj PavičićHNK RijekaRijekanogometni transferitransferi

Ostale Vijesti