Deset najvećih promašaja prošlog zimskog prijelaznog roka

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 01.01.16. | 09:20

Klubovi na oprezu diljem Europe zbog 10 najvećih promašaja prošlog zimskog prijelaznog roka

Mnogi treneri bježe glavom bez obzira od zimskog prijelaznog roka, jer, kako često navode, siječanjska se pojačanja često pokazuju velikim promašajima. Dakako, postoje oni koji se pretvore u pravi jackpot, ali mnogi se potpuno izgube u aklimatizaciji u novu sredinu, ponajviše jer nisu prošli temeljite pripreme s klubom. Zimska stanka je kratka, previše vremena za upoznavanje nema...

Sigurno je i kako će se ove zime 'debelo' trgovati diljem Europe, ali baš iz navedenog uvoda valja navesti deset najvećih promašaja prošlog zimskog prijelaznog roka, gdje je svoje mjesto pronašao i jedan hrvatski reprezentativac.

1. Juan Cuadrado (Fiorentina – Chelsea, 33,4 milijuna eura)
Jedan od onih koji su najviše pokazali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu i čovjek koji je u samo mjesec dana zaludio čitavu Europu. Odjednom se oglasila i Barcelona koja ga je vidjela kao istinskog nasljednika Danija Alvesa, ali je brzonogi i tehnički briljantni Kolumbijac prešao u redove Chelseaja za nešto više od 33 milijuna eura. Ipak, Jose Mourinho ga je gurao u potpuno drugi plan, a sve je završilo njegovim daljnjim prosljeđivanjem u redove Juventusa, u obliku posudbe.

2. Victor Valdés (slobodan igrač – Manchester United)
Nakon teške ozljede koljena dugogodišnji prvi vratar Barcelone se našao u situaciji da je nekoliko mjeseci bio bez kluba. Povratak u Kataloniju nije dolazio u obzir, ali je zato veliki interes pokazao Louis Van Gaal koji se Valdesu obećao brdo i doline. No, Valdesu je odmah sve krenulo nizbrdo. Shvatio je kako će mu biti izrazito težak posao zamijeniti Davida De Geu, osobito kada je prvom vrataru Uniteda propao transfer u Real. Valdes je danas 'crna ovca' na Old Traffordu, potpuno nepoželjan od strane nizozemskog stručnjaka. Čak se spominje i odlazak u Meksiko...

3. Andrej Kramarić (Rijeka – Leicester, 9 milijuna)
Hrvatski se reprezentativac najavljivao kao veliko pojačanje Leicestera koji je u tim trenucima spašavao 'živu glavu' u engleskom Premiershipu. Trebao je 'Krama' po prvotnim pričama u redove Chelseaja, ali je na koncu završio kod 'Lisica' koje su ga u potpunosti ignorirale. Bivši napadač Rijeke sada mora spašavati svoj reprezentativni status, vrlo vjerojatno, bježanjem iz Leicestera.

4. Seydou Doumbia (CSKA Moskva – Roma, 14,4 milijuna)
Roma je dugo tražila pravu špicu koja bi pospremala sve one lopte od strane Pjanića, Florenzija, Gervinha i ostatka. Nakon nekoliko mjeseci 'natezanja' Roma je uspjela nagovoriti čelnike moskovskog CSKA-a na prodaju. 'Vučica' je uplatila 14,4 milijuna eura, da bi Bjelokošćanina vratili nazad nakon samo pola godine, a njegovo su mjesto popunili Edinom Džekom.

5. Lukas Podolski (Arsenal – Inter, posudba, 600 tisuća)
Njemački je reprezentativac otišao do Milana ne bi li dokazao Arsenalu kako u njemu još uvijek ima nogometnog života, ali nije uspio. Promašena posudba Nerazzura trajala je tek pola godine na San Siru, a svoj je nogometni put nastavio u redovima Galatasaraya.

6. Lucas Silva (Cruzeiro – Real Madrid, 13 milijuna)
Brazilac je bio brzopleto pojačanje Florentina Pereza koji je u tom siječanjskom prijelaznom roku doveo nekoliko imena na Santiago Bernabeu. Lucas Silva je tu polusezonu zaključio s tek 400-njak minuta u dresu Reala, a na ljeto ga je Rafael Benitez dodijelio Lyonu. Teško je za očekivati kako će se Silva vratiti na Bernabeu, pogotovo je Benitez ionako krcat veznjacima.

7. Martin Ødegaard (Strømsgodset – Real Madrid, 2,8 milijuna)
Borba oko mladog vunderkinda, po mnogima najtalentiranijeg igrača današnjice, vodila se mjesecima. Na koncu su u najuži krug favorita za njegovo dovođenje bili Barca i Real, a sve je 'bodove' odnio 'Kraljevski' klub. Najveća nada norveškog nogometa je odmah, umjesto dotadašnjeg statusa glavne zvijezde Stromsgodseta, premještena u B sastav Reala u koji se ni do sada nije u potpunosti uklopio. Dakako, postaje sve nezadovoljniji, a sve su glasnije i priče oko njegovog odlaska iz Madrida.

8.-9. Fernando Torres (Milan – Atlético, posudba), Alessio Cerci (Atlético Madrid – Milan, posudba)
Zamjena koja je glasno odjeknula diljem Europe, ali ponovno je ostala samo na uobičajenoj priči kada je u pitanju Fernando Torres. 'El Niño' se vratio na svoj Vicente Calderon, ali Diego Simeone nije previše profitirao otkako je ovaj došao. Samo dva pogotka ove sezone u 23 nastupa, ali ništa se drugo nije ni očekivalo od, posljednjih godina, razočaravajuće karijere španjolskog golgetera. Cerci se pokazao još većim 'promašajem', a u 14 je ovosezonskih utakmica zabio – ništa.

10. Kevin Kampl (Salzburg – Borussia D., 12 milijuna)
I slovenski je reprezentativac bio jeda od onih koji su svoj veliki transfer odradili tijekom zimskih mjeseci. Dortmundska Borussia platila ga je Red Bull Salzburgu velikih 12 milijuna eura, mnogi su očekivali novog 'Reusa', ali je sve ostalo samo na predviđanjima i novom transferu, ovog puta s Westfalena, nakon samo sedam mjeseci vjernosti. Preuzeo ga je Leverkusen ovog ljeta za 11 milijuna eura.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Kevin KamplAlessio CerciFernando TorresMartin OdegaardLucas SilvaLukas PodolskiSeydou DoumbiaVictor ValdesJuan CuadradoAndrej Kramarić

Ostale Vijesti