Deset najskupljih 'veterana': Batigol predvodi listu, Čech je završava

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.07.15. | 09:58

Vrhunska imena...

Transferi Jeremyja Mathieua prošlog ljeta te Bastiana Schweinsteigera i Petra Čeha ovog, postali su jedni od najvećih u povijesti nogometa kada su u pitanju igrači iznad 30 godina. Mnogi od njih su svoje najbolje godine doživjeli baš u tom periodu, osobito Diego Milito u dresu Intera.

1. Gabriel Batistuta (32,5 milijuna eura)
'Batigol' je 31 godinom na leđima odlučio okončati svoju epizodu u dresu Fiorentine nakon dugih devet godina. Firencu je zamijenio Rimom 2000. gdje je s Romom, koju je tada vodio Fabio Capello, u svojoj prvoj sezoni osvojio naslov prvaka Italije.

2. Samuel Eto'o (27 milijuna eura)
Najbolje je svoje godine proveo u dresu Barcelone, a kasnije je svoju sreću okušao na tlu Rusije, u Anžiju. Bogati Rusi iskrcali su 20 milijuna eura na račun Intera, ali im se taj potez nikada nije pokazao isplativim.

3. Diego Milito (25 milijuna eura)
Najveći transfer u karijeri danas 36-godišnjeg napadača zbio se u lejto 2009. godine. Tada je za ogromnu svotu novaca prešao u redove talijanskog Intera s kojim je osvojio i trostruku krunu. Maestralan je susret odigrao u finalu Lige prvaka protiv Bayerna kada je postigao oba pogotka Neroazzurra.

4. Zlatan Ibrahimović (21 milijun eura)
Kontroverni Ibra je 2011. godine prešao iz Milana u PSG, kao paket vrijedan 21 milijun eura u transferu Thiaga Silve, što ga danas svrstava na četvrto mjesto ove liste veterana.

5. Claude Makelele (20 milijuna eura)
Katalonski Mundo Deportivo prisjetio se famozne izjave predsjednika Reala Florentina Pereza: „Nikome neće nedostajati, nije imao igru glavom i rijetko je dodavao loptu dalje od tri metra.“ 'Kraljevski' ga je klub prodao Chelseaju, a Mourinho je tada izvukao maksimum iz njega.

6. Jeremy Mathieu (20 milijuna eura)
Francuski je reprezentativac prošlog ljeta stigao na Nou Camp, a crveno-plavi dres mogao je obući i sezonu ranije. Ipak, spletom okolnosti je svoj veliki transfer dočekao s 30 godina, a ne treba ni spominjati koliku ulogu ima u 'niskoj' momčadi Katalonaca.

7. Bastian Schweinsteiger (20 milijuna eura)
Nakon dugih 17 godina u Bayernu, fantastični se veznjak odlučio na novi scenarij, onaj na Old Traffordu. Ubrzo će napuniti 31 godinu, ali je sigurno kako će biti ključan igrač novog Manchester Uniteda u sezonama koje su pred nama.

8. Angelo Peruzzi (17,9 milijuna eura)
Legendarni talijanski vratar nosio je dres Lazija sedam godina, a na osmo ga je mjesto ovo liste svrstao transfer iz 2000. godine kada je stigao iz Intera. U Laziju se umirovio, a ranije je nosio dres Juventusa i Rome.

9. Fernando Redondo (18 milijuna)
U ljeto 2000. godine stigao je u Milan iz madridskog Reala te je u tom trenutku bio drugo najskuplje pojačanje Rossonera tog ljeta. S 31 godinom na leđima imao je dovoljno vremena za osvajanje Scudetta, talijanskog kupa i Lige prvaka.

10. Petr Čech (16 milijuna)
Najstrariji na ovoj listi. Arsenal je iskoristio netrepeljivost između njega i Chelseaja te ga za 16 milijuna eura dovukao na Emirates. Na Stamford Bridgeu je zapao u drugi plan zbog dolaska Thibauta Courtoisa.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Gabriel BatistutaPetr ČechJeremy MathieuBastian Schweinsteigermeđunarodni nogomet

Ostale Vijesti