REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Derby d'Italia prepun tenzija, a ulog je borba za možda i jedini trofej sezone (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.04.23. | 08:10

Prvih 90 minuta polufinala ponudilo nam je klasičan talijanski obračun.

Bogat sportski dan upotpunit će i jedan od najvećih derbija u Italiji. Ako gledamo povijest, a i sami naziv za današnju utakmicu, Derby d'Italia je utakmica koja plijeni ponajviše pažnje na apeninskom poluotoku. Juventus i Inter momčadi su s najviše naslova u Serie A, uz napomenu da se od prošle sezone Milan izjednačio s gradskim rivalima na drugom mjestu s 19 Scudetta u svojim vitrinama. Neprikosnoven je Juventus, čak 36 puta sezonu su završili kao najbolji u Italiji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, ove sezone svoj treći Scudetto proslavit će u Napulju, dok će Nerazzurri i Stara dama večeras odlučiti tko će u borbu za utješnu nagradu, barem na domaćim terenima. U uzvratni susret polufinala Coppa Italije ulazi se s početnim rezultatskim odnosom. Prvi dvoboj završio je 1:1, a ovo je prva sezona u kojoj se pravilo gola u gostima ne primjenjuje u Coppa Italiji.

Prva utakmica bila je prepuna tenzija, a domaći sastav iz Torina poveo je preko Cuadrada u 83. minuti, no u sudačkoj nadoknadi eskalirale su napetosti na terenu. Prvo je Lukaku zabio za izjednačenje iz kaznenog udarca u 95. minuti, a do kraja utakmice sudac je pokazao čak tri crvena kartona! Prvo je već opomenuti Lukaku zbog proslave dobio drugi žuti karton (koji je prije nekoliko dana poništen jer je belgijski napadač reagirao na rasističke provokacije navijača Juventusa), a onda su u 97. minuti isključeni i Cuadrado i Samir Handanović, kojeg su suigrači morali obuzdavati da ne napadne Juventusovog strijelca.

Obračun Handanovića i Cuadrada možete pogledati OVDJE. (Arenasport)

Uvertira u današnji uzvrat teško da je mogla biti uzavrelija. Na to treba dodati kako obje momčadi imaju veliki pritisak prolaska u finale. Razlog je jednostavan. Iz borbe za Scudetto odavno su ispali, dok je europski trofej još uvijek dvije stepenice udaljen. A u drugom polufinalu Coppa Italije čeka bolji iz dvoboja Cremonese – Fiorentina, što će vjerojatno biti potonji sastav. U prijevodu, to je najlakši način za osvajanje možda i jedinog trofeja u sezonu za Inter i Juventus. Trofeja koji bi, barem donekle, mogao spasiti sezonu.

Nerazzurri će u ovom susretu biti bez suspendiranog Handanovića, ozlijeđenih Dalberta i Škrinjara, dok je nastup Mhitarjana dvojben. Što se gostiju tiče, veliki hendikep zadesio ih je jučer. Max Allegri potvrdio je kako Dušan Vlahović neće nastupiti jer je izvrnuo zglob. Nema ni Cuadrada zbog crvenog kartona, dok će Moise Kean vrlo vjerojatno zbog ozljede mišića propustiti ovaj dvoboj.

Prema posljednjim najavama, očekuje se da treneri Simone Inzaghi i Massimiliano Allegri na teren izvedu sljedeće postave:

Inter (3-5-2)

Juventus (3-5-2)


Oglas

Coppa Italia, ½ finale, uzvrati


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Coppa ItaliaInterJuventusDerby d'Italia

Ostale Vijesti