Claudia Greco/REUTERS
Claudia Greco/REUTERS

Derby della Madonnina: Inter protiv Milana u borbi za prvo mjesto u gradu i državi (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.09.23. | 08:08

Velika utakmica od 18 sati, jedan od najvećih svjetskih derbija, igraju dvije momčadi sa stopostotnim učinkom u tri kola

Mnogi su ovu utakmicu proglasili bitkom za 'scudetto', iako je rana faza Serie A, ali Inter i Milan odlično su otvorili sezonu, iz prva tri susreta imaju tri pobjede. Krenuli su su s maksimalnim učinkom pa će dvoboj na Meazzi, odnosno San Siru odlučiti o prvom mjestu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obje momčadi doživjele su po nekoliko promjena, malo su redizajnirale sastave, a treneri Simone Inzaghi s Interove i Stefano Pioli s Milanove strane, svjesni su da ovaj susret ne mora ništa odlučiti, jer rekosmo, još je rana faza prvenstva.

Milan se uzda da je ovo napokon njihova sezona te da s trozupcem naprijed Pulišić-Giroud-Leao mogu do titule, ali forma u međusobnim dvobojima debelo je na strani Intera. Od pet prošlosezonskih utakmica dobili su četiri, a posljednji put su se na vrhu tablice sastali davne 2001. godine kada je slavio Milan sa ogromnih 6-0, ali je na kraju prvak bila Roma.

Prvu utakmicu prošle sezone dobio je Milan, a onda je Inter slavio četiri puta uz gol-razliku 7-0 u tri različita natjecanja.

Simone Inzaghi također vjeruje u nastavak niza, uvjeren je da može do pobjede kao nominalni domaćin, jer mu to daju za pravo rezultati iz prošle sezone, ali svi uvjeravaju da je ovo Milan koji je nikad jači.

„Inter i Milan su odlično startali u prvenstvu za sada. Ali tek je četvrto kolo, no ipak jako važna utakmica. Želimo iz nje izvući što bolji rezultat“, rekao je Inzaghi. „Inter je promijenio dva igrača, a Milan tri-četiri u odnosu na prošlu sezonu. Nema velike razlike. Svaka momčad ima svoj identitet. Ova utakmica nije odlučujuća, ali znamo što znači za grad i navijače.“

Iako prema talijanskim medijima nije najavljen za prvu postavu, na Interovoj press-konferenciji govorili se od Davideu Frattesiju koji je za reprezentaciju postigao dva pogotka u pobjedi nad Ukrajinom u kvalifikacijama za Euro 2024. Pitanje je bilo mogu li on i Barella igrati zajedno….

„Svi smo željeli Davidea u Interu i u ova dva mjeseca sjajno mu ide, odlično se uklopio. Imam mogućnost izbora i drago mi je da je tako. A njih dvojica već su igrali zajedno i ove sezone i u pripremnom razdoblju“, odgovorio je Inzaghi. „Dokazali su to i u reprezentaciji, a na meni je da napravim odabir koji je najbolji za Inter.“

O protivniku je rekao da najviše moraju pripaziti da im probleme ne stvara Leao.

Na drugoj strani Pioli je složio respektabilnu momčad koja sanja naslov, a ovo je jedan od izazova na samom početku, više psihološki kada se zna da su posljednja četiri susreta poznata kao Derby della Madonnina izgubili… Možda ga tješi statistika da nikada nisu u povijesti izgubili pet u nizu od gradskog rivala.

„Bio sam znatiželjan prije početka sezone, a sada sam uvjeren da smo na dobrom putu i da smo odlično pripremljeni za ovaj derbi“, kazao je Pioli. „Ne zanimaju me rezultati iz posljednjih nekoliko derbija, u fokusu mi je samo ova utakmica i želja da budemo pravi.“

Zanimljivo pitanje postavljeno mu je što tiče Girouda… Je li on novi Ibra?

„Samo jedan je Ibra. Momčad je ta koja je narasla, mladi igrači su stasali, ali imamo i Girouda koji ima svoju osobnost. Ne obazirem se na prošlu sezonu, gledao sam samo utakmice od ove. Moramo ući s mentalitetom pobjednika“, rekao je Pioli.

Utakmica se igra s početkom u 18 sati (Arena Sport), a sudac je Simone Sozza koji je biti prvi arbitar u povijseti rođen u Milanu koji će voditi gradski derbi.

OČEKIVANI SASTAVI

Inter (3-5-2)


Milan (4-3-3)

 


 



Tagovi

InterMilanSerie ADerby della MadonninaSimone InzaghiStefano Pioli

Ostale Vijesti