Derbi Londona pripao Arsenalu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.01.19. | 20:22

Sjajna utakmica na Emiratesu.

Sjajan dan na travnjacima Premier lige zaokružio je gradski derbi Arsenala i Chelseaja. Tri boda odnijeli su domaćini zahvaljujući dvama pogocima iz prvog poluvremena. 

Prvo je u 14. minuti Lacazette krasno zakucao u gornji lijevi kut gola Kepe, a asistirao mu je Bellerin. Vodstvo su povisili u 39. minuti nakon prekida. Lopta je došla do Sokratisa na rubu 16-erca, on je naciljao glavu Koscielnog, koji krasno plasira u suprotan kut. 

Bilo je to potpuno zasluženo vodstvo Topnika. U prvih 45 minuta nabili su strašan presing gostima koji su u nekim trenucima samo uz puno muke mogli iznijeti loptu iz svoje trećine. 

Drugo poluvrijeme nije nam ponudilo nijedan gol, ali se igralo dinamično i s dosta pokušaja s obje strane. Nažalost, bilježimo i jedan neugodan moment. Hector Bellerin prilikom jednog prodora pao je bez kontakta, a usporena snimka pokazala je rotaciju u koljenu, zbog koje postoji realna bojazan da je Španjolac pretrpio tešku ozljedu.

Ovom pobjedom, igrači Unai Emeryja stigli su do 44. boda i nalaze se na 5. mjestu, dok je Chelsea mjesto iznad s tri boda više.

(foto: Reuters)


Tagovi

Alexandre LacazetteLaurent Koscielny

Ostale Vijesti