Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Derbi kola: Osijek želi povratak na vrh, Hajduk traži revanš za poraz na Poljudu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 03.10.21. | 10:05

Domaći će možda biti bez Ivušića, gostima se vraća Krovinović

Najvažnija i najzanimljivija utakmica 11. kola HNL-a biti će ona posljednja prije nove reprezentativne stanke. Na stadionu Gradski vrt Osijek u 19.30 sati dočekuje Hajduk, bit će to dvoboj druge i četvrte momčadi lige, a na ljestvici ih dijeli tek jedan bod (20:19). S tim da Osječani imaju utakmicu više od Splićana.

(2.60) Osijek (3.30) Hajduk (3.30)

Sveukupno će to biti 95. utakmica u HNL-u između dva dugogodišnja rivala, Hajduk je u dosadašnjim dvobojima bio dosta uspješniji s 47 pobjeda, Osijek je slavio 25 puta, a 22 utakmice završile su neriješenim ishodom. Jedini ovogodišnji susret pripao je Osijeku, krajem srpnja su pobijedili na Poljudu s 2:1 zahvaljujući preokretu u zadnjih 25 minuta. Golove za momčad Nenada Bjelice postigli su Mario Jučević i Marin Pilj, poništili su vodstvo kojem je Hajduku na fantastičan način donio Marko Livaja. Zabio je gol iz mrtvog kuta, „kroz uši“ Ivice Ivušića koji će mu mjesec dana kasnije postati suigrač u reprezentaciji Hrvatske. Sigurno će se Livaja i Ivušić večeras srdačno pozdraviti jer obojica po dobrom pamte rujanske kvalifikacije u selekciji Zlatka Dalića, ali po vijestima iz Gradskog vrta mogli bi se vidjeti tek nakon utakmice. Naime, Ivušić ima problema s ozljedom i njegov nastup je pod upitnikom, a to nikako nije dobra vijest za Bjelicu pa čak i za Dalića koji već sutra okuplja reprezentativce. Ne bude li Ivušić mogao braniti zamijeniti će ga Marko Malenica, 27-godišnjak koji je prije nekoliko godina bio standardan na vratima Osijeka.

Od ostalih igrača koji zarađuju za život u Gradskom vrtu u konkurenciji za utakmicu nije Ivan Fiolić, strijelac krasnog pogotka u prošlotjednoj pobjedi u Šibeniku ima problema s ozljedom. Za njegovu zamjenu Bjelica ima tri rješenja, Bohar, Gržan i Ndockyt, teško je reći koje će odabrati, trener Osijeka uvijek je spreman na iznenađenja. Dvojba je tko će biti u napadu, Topčagić ili Mierez, mi ćemo tipovati na Argentinca mada nije u formi kao lani. Tu je i mladi Daku, ali neće Bjelica eksperimentirati u derbiju. Isto tako, neće na teren poslati nikoga tko nije 100 posto spreman. Jer samo se spremni mogu suprotstaviti ambicioznom i motiviranom Hajduku.

Splićani u Osijek dolaze po revanš za poraz u srpnju, uvjereni da su danas bolja momčad nego prije dva mjeseca. Što vjerojatno jesu jer su ipak duže zajedno i jer, kako trener Jens Gustafsson voli reći, stalno napreduju. Koliko su napredovali vidjet ćemo večeras, u prošlom kolu protiv Lokomotive nisu odigrali utakmicu za pamćenje, ali su pobijedili. Vjerujemo da bi isti scenarij potpisali i večeras, na Gradskom vrtu na kojem su posljednji put slavili u kolovozu 2020. godine s 2:1 (Jairo, Caktaš/ Jugović).

Nema u kadru Hajduka Posavca i Eduoka, ali to nije poseban problem za Gustafssona. Vraća se nakon suspenzije Krovinović, ritam treninga uhvatio je Vuković, a za vjerovati je da Fossati podiže razinu fizičke spreme. Pretpostavljamo da će sva trojica krenuti od prve minute u veznom redu, Krovinović će konačno imati priliku igrati bliže vratima, a ispred sebe će imati Marka Livaju. Najbolji igrač Bijelih trebao bi biti najistureniji napadač, dok će mu se s krila priključivati Sahiti i jedan od dvojca Mlakar/Biuk. Možda se nađe mjesta i za Melnjaka na lijevom boku, da ga vidimo odmah na najvišoj razini.

Vjerujemo da će derbi privući dosta gledatelja na Gradski vrt, za veliku utakmicu potrebna je i velika atmosfera. Navijači Osijeka znali su često pomoći Bjeličinoj momčadi, a o podršci koju Hajduk ima bespredmetno je pričati. Splićani su jučer trenirali u Đakovu gdje imaju puno navijača, Livaja je dugo potpisivao autograme i jasno je da će se na tribinama Gradskog vrta naći veliki broj simpatizera splitskog kluba.

Glavni sudac derbija je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomoćnici su mu Jerko Crnčić i Vedran Đurak, a četvrti sudac je Ivan Vučković. U VAR sobi biti će Ante Čuljak i Bojan Zobenica.

Vjerojatne postave:

Osijek (4-2-3-1)

Hajduk (4-2-3-1)

ŠTO KAŽE GERMANIA?

Germania Osijeku daje blagu prednost u vidu tečaja od 2.60, dok je tečaj na remi i pobjedu Hajduka istovjetan - 3.30.

(2.60) Osijek (3.30) Hajduk (3.30)

Kao najizgledniji rezultat naša kladionica navodi remi 1:1 na čiji se rezultat nudi tečaj od 6.50. Slijedi minimalna pobjeda Osijeka od 1:0 (tečaj 7.75) te remi bez pogodaka (8.00). Tečaj na minimalnu pobjedu Hajduka (0:1) iznosi 8.50.

Vodeći se tim rezultatima, igra dvoznak na Osijek i 0-2 golova na utakmici vrednuje se tečajem 2.20.

Cijelu Germania ponudu na utakmicu Osijek - Hajduk pogledajte OVDJE.


Tagovi

OsijekHajdukPrva HNLnajava 1.HNLNenad BjelicaJens Gustafsson

Ostale Vijesti