Derbi četvrtfinala: Rijeka nije zabila na zadnja četiri gostovanja kod Lokomotive (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 12:56

Utakmica počinje u 19:30 sati.

>ODIGRAJ LOKOMOTIVA - RIJEKA

Od tada je Rijeka upisala četiri pobjede u prvenstvu, između ostalog i protiv Dinama i Osijeka u posljednjem kolu u gostima i može se reći da se momčad potpuno prilagodila na novog trenera Igora Bišćana i kako je kriza daleko iza njih. Izgledaju dobro u oba smjera igre, a bodovno su trenutno poravnati na tablici s Lokomotivom koja zbog bolje gol razlike drži drugo mjesto iza Dinama.

No, Lokomotiva je u padu forme. Počelo je s očekivanim porazom protiv Dinama, nastavilo se s remijem i lošom defenzivnom partijom protiv Osijeka, a onda je stigao Slaven Belupo i još jedan remi hit momčadi prvenstva koja je sve iznenadila sjajnom igrom. Ono što Rijeku svakako treba brinuti je činjenica da su izgubili u posljednja četiri gostovanja kod Lokomotive, a pritom nisu postigli ni pogotka. Posljednju pobjedu kod Lokosa pamte upravo u kupu prije dvije godine. Tada su se također sreli u četvrtfinalu.

Oba trenera su najavila kako im je kup izrazito važan i kako neće biti nikakvih kalkulacija oko sastava. Obje momčadi izlaze sa svim najjačim snagama u ovoj utakmici koja bi mogla biti izuzetno zanimljiva za gledanje. Dakle, oko sastava ne bi trebalo biti nepoznanica, samo bi kod Lokomotive u prvi sastav umjesto Domagoja Drožđeka trebao ući Kastrati. Ovako bi to trebalo izgledati:

Rijeka s druge strane također nema problema oko sastava i najavljuje lov na polufinale, a u  prvi sastav im se vraća lijevi bek Zuta i to bi trebala biti jedina promjena u odnosu na utakmicu protiv Osijeka na Gradskom vrtu. Bišćan je očito pronašao dobitnu kombinaciju, Rijeka je vrlo opasna i očekujemo nastavak tog trenda i u ovom susretu. Ovako bi oni trebali izgledati:

U gostima je Rijeka neporažena već gotovo dva mjeseca od one utakmice protiv Gorice kada je Matjaž Kek napustio klupu. Od tada su gostovali u Zaprešiću, Splitu, Varaždinu, Osijeku i Puli, a jedino protiv Hajduka nisu uspjeli pobijediti već su osvojili bod. Dakle, više je toga na strani Rijeke pred ovaj susret, no teško je odrediti favorita, a ne bi bilo iznenađenje ni da se pobjednik ne dozna nakon 90 minuta.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Hrvatski nogometni kupLokomotivRijeka

Ostale Vijesti