Depay „panenkom“ dokrajčio svjetske prvake u Rotterdamu, otvoren put ka polufinalu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.11.18. | 22:40

Vrijedna pobjeda Oranja.

Na stadionu u Rotterdamu, legendarnom De Kuipu, reprezentacija Nizozemske ostvarila je vrijednu pobjedu protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuske. Rezultat je bio 2-0, a ovom pobjedom, 'Oranje' se ovom pobjedom približilo Tricolorima na bod zaostatka, uz utakmicu manje koja ih očekuje u ponedjeljak protiv Njemačke.

Domaćini su već u 2. minuti imali veliku priliku preku Georginia Wijnalduma koji je izašao 1 na 1 s Hugom Llorisom, a njegov udarac je bio snažan, ali išao je po sredini gola. Momčad Ronalda Koemana zagospodarila je terenom te nije dopuštala odigravanje kontre preko brzanaca Kylana Mbappea i Antoinea Griezmanna. Posebno je oduševljavao Ajaxov dvojac, Matthijs De Ligt i Frenkie De Jong koji su podsjetili sveprisutne zašto ih Barcelona toliko žarko želi u svojim redovima.

Prilike Francuza svele su se na dalekometne pokušaje Benjamina Pavarda, čiji je udarac prozujao iznad grede, da bi minutu prije kraja prvo zaprijetio Ryan Babel gostujućim vratima, a potom Georginio Wijnaldum u konačnici i matirao vratara Tottenhama.

Odbijena lopta stigla je do veznjaka Liverpoola koji je matirao nemoćnog Llorisa za 1-0.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/zqyJ" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

U drugom dijelu je momčad Didiera Deschampsa zaigrala nešto konkretnije na polovici domaćih, ali sredinom drugog dijela 'Tulipani' su imali nekoliko kontri preko Denzela Dumfriesa i Virgila Van Dijka, a potom je Memphis Depay prijetio iz slobodnjaka i kontri, ali nije uspio matirati francuskog čuvara mreže.

Do sudačke nadoknade. U četvrtoj minuti sudac utakmice svira jedanaesterac, a napadač Lyona 'panenkom' zabija za konačnih 2-0.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x6xb3x0" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>

Nizozemci su ovom pobjedom došli nadomak polufinalu Lige nacija jer zaostaju samo bod za Francuskom te će im biti dovoljan i remi u gostima kod Njemačke u ponedjeljak.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

nizozemska nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacijaMemphis DepayGeorginio WijnaldumLiga nacija

Ostale Vijesti