Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Dele Alli posramljen napušta Tursku, predsjednik Besiktasa poručio: „Nadam se da će se kao ljudsko biće uspjeti oporaviti“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 09:17

Ne tako davno vrijedio je 100 milijuna eura po TM-u...

Video u kojem Jose Mourinho 'drži prodike' Deleu Alliju kako se mora uozbiljiti jer bi mu jednog dana moglo žaliti kakvu je priliku imao i propustio ovih se dana nešto više no inače dijeli po društvenim mrežama.

„Imam 56 godina, a osjećam se kao da sam jučer imao 20. Vrijeme leti. Mislim da ćeš jednog dana žaliti ako ne dostigneš one visine koje možeš doseći. Velika je razlika između igrača koji je konzistentan u svojim igrama i igrača koji samo ima svoje trenutke. I tu je razlika između top igrača i nekog igrača koji samo ima top potencijal. Ne očekujem od tebe da ćeš svaku utakmicu biti igrač utakmice, ne očekujem da u svakoj utakmici zabijaš golove, ali htio sam ti reći da mislim da ćeš jednog dana žaliti… Moraš očekivati više od samog sebe. Ne zbog mene. Zbog sebe samog“, rekao je, između ostalo, The Special One. I, kao i mnogo puta ranije, ispostavilo se da je bio u pravu 100 posto.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Taj razgovor vodio se dok je Jose Mourinho vodio Tottenham. Odnosno, taman kad je preuzeo mjesto glavnog trenera od Mauricija Pochettina krajem 2019. godine. Dele Alli je tada i dalje bio netko za koga se vjerovalo da može postati igrač najviše klase i, uz Kanea, Sona i Llorisa, lider Tottenhama. Pogađate, to se nije dogodilo. U siječnju 2022. je kao slobodan igrač preselio u Everton, da bi ga ni pola godine kasnije liverpulski sastav posudio Besiktasu. U Turskoj se nije naigrao, skupio je svega 15 utakmica i tri pogotka pa tako ne iznenađuje zašto se Crno-bijeli nisu odlučili otkupiti njegov ugovor.

Dele Alli se vraća u Englesku, ali budući da se igrač njegovih karakteristika ne uklapa u nogomet kakvog prakticira odnedavni trener Evertona Sam Dyche očekuje se da će ovog ljeta 27-godišnji ofenzivni veznjak ponovno mijenjati sredinu. Zanimljivo, prije pet godina, TM je Dele Allija cijenio na 100 milijuna eura. Danas? Samo 92 milijuna eura manje…

„Kad je došao u naš klub, bili smo jako uzbuđeni. No, više se neće vratiti kod nas. Nismo dobili od njega ono što smo očekivali. Nadam se da će se uspjeti oporaviti kao ljudsko biće“, rekao je predsjednik Besiktasa Ahmet Nur Çebi.

Inače, Alli s Evertonom ima ugovor koji mu na tjednoj bazi garantira 100 tisuća funti, a iako su ga Toffeese doveli besplatno, u slučaju da se ispune određeni bonusi, bankovni račun Pijetlova mogao bi se uvećati za 40 milijuna eura.

Everton je 'na jedvite jade' ostao u Premier ligi. Bili su 'prvi iznad crte' te će ovog ljeta sigurno doći do velikih promjena u klubu. Rezanja će, dakle, biti prilično mnogo, a Dele će teško ostati 'nepokošen'…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dele AlliTottenhamEvertonJose MourinhoBesiktasnogometni transferiLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti