Del Bosque sipa pohvale: Hrvatska je jedna od najjačih reprezentacija na Euru!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.12.15. | 09:07

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque je nakon jučerašnjeg ždrijeba u Parizu, koji je njegovu momčad smjestio u skupinu D zajedno s Hrvatskom, Turskom i Češkom, izjavio kako moraju biti vrlo oprezni u okršaju s Hrvatskom.

Dvostruki uzastopni prvak Europe će pokušati postati prva reprezentacija s tri Euro naslova zaredom, ali na tom putu će, kako ističe španjolski izbornik, morati proći izuzetno tešku skupinu.

Mi u Francusku idemo s ciljem osvajanja Eura treći put uzastopce. Bilo bi sjajno za španjolski nogomet kada bi to uspjeli jer to nikada nikome nije pošlo za rukom. Ali, znamo da ćemo se morati boriti s vrlo teškim suparnicima“.

EURO 2016: Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Češkom i Turskom!

Čačić: Ovo je jedna od zahtjevnijih skupina, ali nemamo pravo ustuknuti

Šuker: Grupa je teška, ali uživat ćemo

Del Bosque je naveo Češku i Tursku koje su u kvalifikacijama završile ispred Nizozemske, što je dovoljan pokazatelj jačine skupine.

Dobili smo dvije reprezentacije koje su igrale u istoj skupini kao i Nizozemska, koju su eliminirale, a onda se moramo sučeliti s Hrvatskom, koja je vrlo jaka i koja je po meni, među najjačim momčadima na ovom prvenstvu. Imaju odlične igrače i bit će nam jako teško“, istaknuo je Del Bosque.

Češki izbornik Pavel Vrba zadovoljan je što će protiv Španjolske otvoriti nastup na Euru.

Možda imamo malenu prednost jer počinjemo protiv Španjolske, a onda će odlučujuće utakmice protiv Turske i Hrvatske uslijediti kasnije“, poručio je.

Vratar češke reprezentacije Petr Cech je pak istaknuo kako bi igranje duge klupske sezone na nekoliko frontova moglo ostaviti traga na španjolskim igračima.

Možda izgleda teško na papiru, ali igra se na kraju sezone kada će forma igrača biti krucijalna. Bilo bi glupo odustati i prije nego što je uopće počelo“.

Izazovu se veseli i turski izbornik Fatih Terim.

Nećemo strahovati od nikoga i pokušat ćemo uživati u našem nogometu. Ne treba trošiti puno riječi na Španjolsku. To je momčad prepuna zvijezda“, istaknuo je Terim.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Pavel VrbaPetr ČechFatih TerimVicente Del BosqueTurska nogometna reprezentacijačeška nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti