Reuters
Reuters

Definitivno propali transferi Omeragića i Tekpeteyja, Dinamu ostao još samo HNL!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.02.23. | 11:00

Tekepetey je u ovom trenutku skup, a kod Omeragićeva dolaska ispriječili su se obiteljski razlozi pa će Dinamo do sutra u ponoć možda dovesti Maura Perkovića i Matiju Frigana

Bernard Tekpetey, pisali smo već, neće doći u Dinamo, bio je to jasno još jučer ili prekjučer, kad Ludogorec nije želio spustiti cijenu i uopće ne želi pregovarati za manje od pet milijuna eura. Modri su pokušali dovesti gansko krilo, brzonogog igrača, koji je Dinamu zabio i pogodak u kvalifikacijama Lige prvaka prošlog ljeta, ali od tog transfera, dakle, neće biti ništa. Kao neće biti ništa niti od dolaska Bećira Omeragića, stopera Züricha, o kojemu se već dugo priča u Maksimiru i s kojim pregovori traju već tjednima. Dinamo je u samoj završnici prijelaznog roka još jednom pokušao dovesti Omeragića, no, ovog su se puta ispriječili privatni, obiteljski razlozi, zbog kojih sam igrač nije trenutno sklon odlasku iz Švicarske. Nakon što Dinamo nije bio sklon Zürichu ponuditi postotak od transfera, Modri su pristali pregovarati i oko toga, imali su veliku želju u Maksimiru dovesti Omeragića, međutim, sve je promijenila neočekivana privatna situacija i od toga neće biti ništa. Naravno, ako se štogod ne promijeni baš zadnji dan, izgledi za preokret uvijek postoje, ali oni su trenutno manji od jedan posto.

Oglas

Varaždin - Dinamo


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Što će biti na ljeto, hoće li Omeragić doći tada, kao slobodan igrač? To je sad teško reći, puno će ovisiti o njegovu statusu u Zürichu. Recimo, on je trenutno standardan prvotimac momčadi koja se bori za ostanak, bez obzira što mu na ljeto istječe ugovor. Ostane li u statusu prvotimca, bude li igrao do ljeta pa onda i za U21 reprezentaciju Švicarske na Euru, sigurno će imati ponude i drugih klubova, možda i iz liga Petice. No, ako ga Zürich sad 'kazni' tribinom i ne bude igrao, onda rastu i šanse da ga Dinamo dovede na ljeto. Naravno, budu li ga Modri tada željeli. Jer, kad su u Maksimiru shvatili da od Omeragića neće biti ništa, okrenuli su se i drugim rješenjima. Spominje se tako Istrin stoper Mauro Perković, koji igra odlično u momčadi Gonzala Garcije i jedan je od hit-igrača ove sezone HNL-a. Istra je nedavno odbila ponudu Šahtara, spominjalo se oko dva milijuna eura, a vidjet ćemo do sutra koliko je Dinamo uistinu spreman dovesti Perkovića.

Ako bi on bi 'zamjena' za Omeragića, 'zamjena' za Tekpeteyja mogao bi biti Matija Frigan. Odlični Rijekin napadač, koji je sjajno krenuo u proljetni dio sezone još je prošlog tjedna, kako smo pisali, bio na radaru Dinama, ali tada njegov dolazak u Maksimir nije slutio kao ozbiljna opcija. Međutim, odlaskom Emrelija i nedolaskom Tekpeteyja danas i sutra, pregovori bi se mogli intenzivirati, Rijeka, navodno, nema ništa protiv transfera svog ponajboljeg igrača, kojega cijeni na pet, šest milijuna eura. Jasno je da Dinamo toliko, barem u kešu, neće ponuditi, ali postoje kombinacije koje bi mogle zadovoljiti i kupca i prodavatelja, uostalom, Dinamo i Rijeka već su više puta u prošlosti uspješno poslovali.

U sljedećih 36 sati dobit ćemo konačne odgovore, hoće li Dinamo dovesti nekoga ove zime, li će to biti povijesni prijelazni rok bez ijednog novog igrača!? Nakon što su propali transfer iz inozemstva Dinamu je sad ostao još samo HNL!



Tagovi

Bećir OmeragićBernard TekpeteyGNK DinamoAnte ČačićMatija FriganMauro Perković

Ostale Vijesti