Heiko Becker/DPA
Heiko Becker/DPA

Deadline day nije razočarao: Borna Sosa radi neočekivan transfer, više neće igrati u Ligi petice!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 01.09.23. | 14:29

Do kraja dana bi trebalo biti sve riješeno. Odnosno, mora biti…

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, hrvatski reprezentativac Borna Sosa ostvarit će veliki transfer.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, kako doznaje Germanijak, Sosa je u 14.30 sletio u Amsterdam te će uskoro postati novi igrač Ajaxa! Sada slijede liječnički pregledi koji su puka formalnost. Inače, vijest o samom transferu su prvi prenijeli Sky Sports i Florian Plattenberg.

Zasad nema nikakvih informacija o kakvom se iznosu radi i koliko će Kopljanici morati platiti za hrvatskog reprezentativca koji je već neko vrijeme na izlaznim vratima Stuttgarta, ali ne sumnjamo da će i to u narednim satima ‘procuriti u javnost’. Nagađa se da je čelnike Stuttgarta zadovoljila ponuda od 10 milijuna eura, ali potvrda se još uvijek čeka.

Sosa je sada na putu te ga uskoro očekuju liječnički pregledi, a nakon toga se očekuje potpis ugovora. Inače, u Stuttgart je stigao prije pet godina iz Dinama za šest milijuna eura, ali Plavi u taj transfer nisu ugradili postotak od sljedeće prodaje.

Za Švabe je dosad odigrao ukupno 115 utakmica (pet pogodaka, 35 asistencija), a u novom klubu će se za mjesto u početnih 11 boriti s dvojicom izvrsnih igrača – Owenom Wijndalom, aktualnim reprezentativcem Nizozemske te Gastonom Avillom, 21-godišnjim Argentincem koji je u Amsterdam stigao prije 10 dana iz Antwerpa za 12.5 milijuna eura.



Tagovi

AjaxStuttgartLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023Borna Sosa

Ostale Vijesti