De Ligt zabio autogol, spasili ga Ronaldo i nevjerojatni Buffon

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.07.19. | 15:50

Juventus je u sjajnoj utakmici pobijedio Inter.

U dvoboju International Champions Cupa, Juventus je igrao protiv rivala iz Serie A – Intera te upisao pobjedu nakon boljeg izvođenja penala. Regularnih 90 minuta završilo je 1:1, a utakmicu je obilježio autogol Matthijsa de Ligta u 10. minuti.

Mladi Nizozemac prvi je puta startao u početnoj postavi prvaka Italije i neće po dobrom pamtiti taj nastup. Inter je imao korner, ubačaj je bio oštar i prebačen na drugu stativu, a na loptu je de Ligt nes(p)retno naletio i pospremio je u vlastiti gol. Jednostavno, našao se na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Izjednačenje je donio Cristiano Ronaldo u 68. minuti. Slobodan udarac bio je malo izvan ruba 16-erca, Portugalac je pucao, lopta je okrznula živi zid i prevarila golmana Davidea Padellija, koji je na poluvremenu zamijenio Samira Handanovića.

Nakon što je regularnih 90 minuta završilo 1:1, pristupilo se izvođenju penala. Nakon tri serije, Juve je imao 3:1 prednost, ali  upreostale dvije promašuju Rabiot i Bernardeschi, Joao Mario i Barella zabijaju te se ide u šestu seriju. Tada legendarni Gigi Buffon brani čak treći penal u raspucavanju, a mladi Merih Demiral zabija za pobjedu Stare dame. 

Čudesni Buffon skinuo je čak tri penala i to Ranocchiji, Longu i Borji Valeru te je s pravom ponio titulu junaka utakmice. 

Naš Mario Mandžukić je odigrao drugo poluvrijeme, dok su Perišić i Brozović zamijenjeni u 78. minuti. 

(foto: Reuters)


Tagovi

Cristiano RonaldoGianluigi BuffonMatthijs de LigtInternational Champions Cup

Ostale Vijesti