De Boer otvorio dušu: Borba s Brozovićem potpuno me uništila!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.02.17. | 09:15

Četiri mjeseca nakon otkaza u Interu slavni Nizozemac otkrio je detalje za engleske medije...

Par mjeseci nakon što je njegova trenerska karijera u Interu neslavno završila, legenda nizozemskog nogometa Frank de Boer odlučio je otvoriti dušu po pitanju njegovog neuspješnog angažmana.

Za engleske medije se posebno osvrnuo na dvojicu igrača koja su mu po njegovom mišljenju zadavala najviše glavobolje. Prvi je kapetan Mauro Icardi, dok je drugi – naš Marcelo Brozović.

"Taman kad bih pomislio da je sve sjelo na svoje mjesto, da se sve smirilo, Mauro Icardi izađe sa svojom knjigom i krene svađa s navijačima. Ili Marcelo Brozović izađe u disko pa ga moram kazniti! Bio sam tamo samo tri mjeseca, ali činilo mi se kao da je prošla cijela godina. U Interu sam se morao boriti s toliko nenogometnih stvari i to me uništavalo, crpilo energiju iz mene", izjavio je de Boer.

Mnogima nije bilo u potpunosti jasno zbog čega je Brozović u nemilosti nizozemskog stručnjaka, no s vremenom je postalo jasno. De Boer je stigao u Inter nakon što je u šest godina trenerskog rada u Ajaxu ustrojio svlačionicu prema svom nahođenju; ovdje je to išlo kudikamo teže.

"U mom nogometu disciplina je sve. U jednom trenutku El Hamdaoui u Ajaxu je bio bezobrazan prema meni. Odmah mi je bilo jasno da mu moram dati do znanja tko je šef. Ostavio sam ga u svlačionici. Igrači vas moraju poštovati, inače gubite nadzor nad svlačionicom“ rekao je de Boer, te dodao:

"Bilo je teško napustiti Ajax nakon 25 godina koje sam proveo tamo kao igrač i trener, no, kako je to i Guardiola rekao, ponekad vam treba promjena, zaželite se novih izazova“.

Ipak, izazov sada treba pronaći negdje drugdje.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Frank De BoerMarcelo Brozović

Ostale Vijesti