Tijek utakmice: Dnjipro - Sevilla 2:3

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.05.15. | 21:29

Nogometaši Seville i Dnjipra u Varšavi s početkom u 20:45 počinju lov za naslov pobjednika Europske lige, a tekstualni prijenos pratite na našem portalu.

Kao zagrijavanje za finale Lige prvaka šestog lipnja, večeras ćemo doznati osvajača Europske lige. 

Naslov brani Sevilla, koja će pokušati doći do rekordnog četvrtog trofeja, a Dnjipro još nikada nije osvojio najmasovnije europsko natjecanje. Ukrajinskoj je momčadi, u čijim redovima igra i hrvatski napadač i povratnik u reprezentaciju Nikola Kalinić i sam plasman u finale najveći klupski uspjeh.

David protiv Golijata, moglo bi se reći jer Sevilla ima itekako veliki motiv za slavlje. Još niti jedna momčad u povijesti nekadašnjeg Kupa UEFA i Europske lige nije stigla do četiri naslova. Momčad Unaija Emeryja je do kraja otišla 2006., 2007. i 2014. godine.

Detalji će presuditi u sudaru dviju ovakvih momčadi. Bit će vrlo blizu tako da naša koncentracija mora biti stopostotna. Dnjipro je vrlo dobra i organizirana momčad, imaju solidnu obranu i vješti su u napadu i igri prema naprijed, tako da nam neće biti lako zadržati loptu. To je jedan ključni detalj koji ide u njihovu korist“, rekao je trener Seville.

Dobro su se kaže, pripremili za protivnika.

Analizirali smo Dnjipro. Prikupili smo sve potrebne informacije. Nemam kristalnu kuglu, ali vidjet ćemo što možemo napraviti. Znamo da će biti teška utakmica. Finale smo izborili jer smo iskoristili pružene prilike. Postoje momčadi koje su se smatrale favoritima protiv Dnjipra, a na kraju to nisu opravdale. Toga moramo biti svjesni“, naglasio je Emery.

Sevilla je nakon osvajanja Europske lige prošle sezone ostala bez nekolicine ključnih igrača. Među njima je bio i hrvatski reprezentativac i sadašnji član Barcelone, Ivan Rakitić. Unatoč tome, uspjeli su i drugu godinu zaredom biti u finalu i imaju sjajnu priliku za obranu naslova.

Na putu za ispisivanju povijesti Sevillu će pokušati zaustaviti Dnjipro. Malo iznenađenje Europske lige ove sezone, budući da su Ukrajinci nekoliko puta bili na korak od ispadanja. Na startu europskog puta zamalo su ispali od Hajduka, jedva su prošli skupinu i malo tko je tada mogao sanjati finale. No, onda su nanizali Olympiakos, Ajax, Club Brugge i u polufinalu Napoli i zasluženo izborili svoje mjesto u finalu.

Istina je da nismo planirali igrati finale ove sezone, ali vam poraste apetiti kada počnete jesti. Kada smo pobijedili Olympiakos, počeo sam vjerovati da možemo dogurati najmanje do polufinala. Istina je da sam poklonik španjolskog nogometa i mislim da nisam jedini. Sviđa mi se njihov stil igre i kako momčad izgleda na terenu. Mislim da je Sevilla vrlo slična Napoliju, možda zbog španjolskih trenera, pa im je i stil igre sličan“, kazao je u najavi finala trener Dnjipra Miron Markevič.

U pripremi utakmice sezone nije imao laganu zadaću.

Lagao bih kada bi rekao da igrači nisu zabrinuti. Naravno da osjećaju nervozu, ali najvažnija stvar je da prestanu biti nervozni odmah kada stupe na travnjak. Sevilla je vrlo dobra napadačka momčad, imaju dobre napadače i stvorit će brojne prilike pred našim golom. To nam zadaje glavobolje, ali naša je obrana, barem do danas, bila dobra“.

A kakva će biti večeras i hoće li biti dovoljno dobra da zaustavi Sevillu u još jednom pokoravanju Europe vidjet ćemo od 20:45 u Varšavi. Tekstualni prijenos finala Europske lige pratite i na našem portalu.

Od prve minute će u vrhu napada za Dnjipro zaigrati povratnik u hrvatsku reprezentaciju Nikola Kalinić, koji ima priliku postati peti Hrvat koji je osvojio naslov drugog najjačeg europskog klupskog nogometnog natjecanja. To je dosad uspjelo Ivici Oliću (2005., CSKA Moskva), Ivici Križancu (2008., Zenit St. Peterburg), Dariju Srni (2009., Šahtar) i Ivanu Rakitiću (2014., Sevilla)

Sastavi:

Dnjipro: Bojko, Matos, Čeberjačko, Douglas, Fedetskij, Fedorčuk, Kankava, Konopljanka, Rotan, Matheus, Kalinić

Sevilla: Rico, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas, Reyes, Mbia, Krychowiak, Aleix Vidal, Banega, Vitolo, Bacca

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Europska ligaDnjiproSevilla

Ostale Vijesti