Bruno Fantulin/PIXSELL
Bruno Fantulin/PIXSELL

David Čolina seli u Serie A?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 19:03

Njegova tržišna vrijednost iznosi 1,5 milijuna eura.

Posljednjih nekoliko dana novi talijanski prvoligaš Venezia poprilično je aktivna na ljetnom mercatu. Mladim i talentiranim igračima žele pojačati svoju momčad, a njihove ambicije su da s njima postignu dobar rezultat, preprodaju ih za puno veći iznos od kojeg su ih doveli, a onda izgrade momčad koja će godinama biti stabilan prvoligaš.

Jedan od igrača kojeg posebno prate i kojeg bi voljeli vidjeti u svojim redovima je Hajdukov lijevi bek David Čolina. Mnogi talijanski mediji, a među njima je i Calciomercato, pišu kako je interes Venezije itekako ozbiljan.

Ono što vide kao veliku prednost Čoline u odnosu ne neke druge igrače koji igraju na njegovoj poziciji je da je jednako kvalitetan u dva različita sustava. Čolina može igrati lijevog beka u formaciji s četvoricom u posljednjoj liniji, baš kao što može pokrivati lijevu stranu u slučaju da momčad igra s tri središnja braniča i petoricom veznjaka.

Bivši igrač Dinama i Monaca iza sebe ima veoma dobru sezonu. U Hajduku na njega računaju, ali u slučaju da dođe ponuda koja bi ih zadovoljila, ne bi imali ništa protiv prodaje.

Aktualni U-21 reprezentativac je na Poljud stigao prije dvije godine u transferu vrijednom 700 tisuća eura. Da je to bio dobar potez uprave vidi se i po rastu njegove tržišne vrijednosti koja danas iznosi 1,5 milijuna eura.

Čolina je prošao sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a budući da je ugovorno vezan za Hajduk još dvije godine, na Poljudu ga ne misle prodavati pod svaku cijenu. No, Venezia je ozbiljna, od talijanskog nogometnog saveza dobili su financijsku injekciju, a ta sredstva planiraju uložiti u osnaživanje svoje momčadi.

Bili zasad nisu dobili konkretnu ponudu, ali prvi koraci su navodno već napravljeni. Talijani dodaju kako se u narednim danima očekuju nove informacije glede ovog potencijalnog transfera.


Tagovi

David ČolinaHajduknogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokVenezia FCSerie A

Ostale Vijesti