Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Dario Šimić odlazi iz Dinama, podnio je ostavku na početku sjednice IO-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.10.23. | 20:04

Nove turbulencije u Maksimiru, proslavljeni Vatreni i član Uprave za sportska pitanja napušta klub nakon sedam mjeseci

Dario Šimić više neće biti član Uprave za sportska pitanja. Prema informacijama s prve sjednice Dinamova Izvršnog odbora Šimić je sam podnio ostavku na svoju funkciju. Zanimljivo, učinio je to na samom početku sastanka, očito, osjetivši da bi mogao biti izložen kritikama i upitan za sportske rezultate i prijelazni rok i da ga mnogi smatraju glavnim krivcem za Dinamovo loše rezultate.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već nakon poraza u Prištini pojavile su se glasine da bi upravo Šimić mogao platiti ceh, no, onda se u danima nakon toga situacija smirila, u Maksimiru se počelo šuškati da će Mirko Barišić zadržati Šimića, jer ne želi nove potrese i turbulencije već da inzistira na zajedništvu i zajedničkom podizanju kluba i momčadi na razine koje Dinamo zaslužuje. Međutim, opet se tijekom utorka počelo pričati da bi Šimić mogao postati 'bivši', da u klubu nisu bili zadovoljni njegovim javnim nastupima u kojima nije priznao pogreške u sportskom segmentu već je uporno govorio kako je sve odrađeno dobro i kvalitetno.

Što bi se dogodilo sa Šimićem na sjednici IO-a da nije sam podnio neopozivu ostavku na samom početku, ne znamo, ali možda je i on vidio da nema povjerenje suradnika i procijenio da je najbolje odmah presjeći ovu suradnju, koja je od prvog dana bila osuđena na propast. Moramo još jednom naglasiti da Šimić sigurno nije jedini krivac, čitava je Uprava na čelu s Vlatkom Peras vodila klub i odlučivala o svemu pa tako i o transferima, trenerima i igračima, Uprava je sve zajednički potpisivala i nitko tu, pogotovo Peras, ne može biti izuzet. Vidjet ćemo hoće li svi oni, barem javnim istupom, nekom rečenicom, preuzeti odgovornost.

Inače, bila je to prva sjednica novog IO-a u sastavu: Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja i Dragutin Kamenski. Svi članovi Uprave (Vlatka Peras, Dario Šimić, Darko Podnar i Danijel Tomačić) bili su prisutni, ali to je i običaj, nije novost niti senzacija, trebali su podnijeti svoj izvještaj. To su kasnije i učinili, bilo je, koliko čujemo, oko nekih tema i polemičnih tonova, no, o detaljima cijelog sastanka bit će još govora. Sad je Šimićev odlazak zasjenio sve ostalo.

Nakon svega, pitanje je tko će preuzeti Šimićevu ulogu u Dinamu, biti glavni za sportski sektor i neformalni sportski direktor. Nije tajna da je Sergej Jakirović dobio dosta ovlasti i povjerenja kad su u pitanju želje oko igračkog kadra, međutim, jasno je da netko tu priču treba operativno voditi, ne može trener sve raditi sam. Uostalom, u prethodnim slučajevima Čačića, Krznara i Kopića to se i nije pokazalo najboljim rješenjem.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dario ŠimićGNK Dinamo

Ostale Vijesti