Pixsell
Pixsell

Dario Šimić kandidat za sportskog direktora Dinama!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 20:30

Modri traže prvog čovjeka struke, a bivši Vatreni iskočio je kao moguće rješenje

Pisali smo već da Dinamo traga za sportskim direktorom i da bi to mogao biti najveći transfer ovog ljeta u Maksimiru. Modri nužno trebaju čovjeka koji će obavljati tu najškakljiviju funkciju u klubu, nisu to ni Ante Čačić, aktualni trener, niti Tomislav Butina, šef nogometne škole. Iskočilo je ime Darija Šimića, bivšeg Dinamova igrača i reprezentativca, aktualnog predsjednika HUNS-a, ali i skauta Milana, čovjeka koji se u budućnosti vidi 'više u trenirci nego u odijelu'. Klupa i sportska politika bliži su mu od pravnih zavrzlama.

Iako na sjednici IO-a kluba nije bilo konkretno riječi o Dariju Šimiću, potegnulo se pitanje o sportskom direktoru, još uvijek unutar klupskih struktura, ili, ako hoćete, struja, ne postoji konsenzus na tu temu. Ali, netko je gurnuo u eter Darija Šimića, a neko drugo ime zasad se nije pojavilo. I teško je pronaći boljeg kandidata, bivšeg igrača, čovjeka s iskustvom, vezama u nogometu, s dinamovskim pedigreom. I, definitivno, pošten, situiran, nije tip koji bi u Dinamo došao zbog privatnih interesa. Uostalom, Šimić je i u zadnjem igračkom mandatu u Maksimiru igrao besplatno. Koliko bi dobar posao napravio kao sportski direktor, to ne možemo znati prije neto što dođe i povuče poteze, ali, svi s kojima smo pričali iz nogometnog svijeta kažu da je zadnjih godina radio na sebi, da se obrazovao, da je spreman za novi iskorak. I da bi ugovor s Milanom mogao raskinuti odmah, bez problema.

No, zasad oko Darija Šimića nema konsenzusa u Maksimiru, niti je imenovan, ali da je zasad najkonkretniji kandidat, to nije sporno, vidjet ćemo što nosi bliska budućnost, U svakom slučaju, Dinamo treba sportskog direktora, traži ga na više adresa, Šimić je jedna od tih. Ako prođe, bila bi to revolucionarna opcija, iz više razloga. (T.N.)



Tagovi

HNLNK ŠibenikDario DabacMario Cvitanović

Ostale Vijesti