Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Dario Čanađija za Germanijak: U nogometu nikad ne reci nikad, ali moj prioritet je inozemstvo

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 08:00

Požrtvovni veznjak odradio je sezonu u Rumunjskoj, ali ovog ljeta ponovno mijenja sredinu. U razgovoru za Germanijak otkrio nam je kako stoje stvari što se tiče njegovog potencijalnog povratka u 1. HNL.

Prije manje od godinu dana, rumunjska Astra je iz Gorice dovela Darija Čanađiju, nekadašnjeg U-21 reprezentativca i dobro poznato ime svima kojima čak i površno prate HNL. U Rumunjskoj su od njega imali velika očekivanja, Gorica je financijski veoma dobro prošla, ali iako je on svoj dio posla jako dobro odradio te je za njega osobno sezona bila veoma dobra, ista stvar se ne može reći i za Astru.

Prije svega pet godina Astra je osvojila svoj prvi naslov prvaka Rumunjske u klupskoj povijesti. Na njihovu žalost, to nije bila odskočna daska za klub već se tu doživio svojevrsni vrhunac. Sljedeće sezone Astra je ponovno favorit za prvo mjesto, ali u drugoj ligi. Crni vragovi će 100. rođendan proslaviti u drugom rangu rumunjskog nogometa, a to je nešto čemu se nitko nije nadao. No, nogomet je nepredvidiv, a možda se baš ovo pokaže kao korak unazad kako bi se kasnije napravila dva unaprijed.

Hrvatski veznjak, Dario Čanađija, trenutno se nalazi u Hrvatskoj. Nije uobičajeno da profesionalni nogometaši imaju slobodno ljeto, a to vidimo i po njemu koji – i kad može odmarati – opet sam sebi nađe posao. Nakratko su mu bilježnica i olovka postali glavni 'sportski' rekviziti…

 „Taman završavam trenersku licencu, prvi stupanj. Otvorila se prilika da to sad započnem, zanima me to pa kad već imam nešto vremena na raspolaganju, zašto ne bih to iskoristio i završio“, započeo je svoj razgovor simpatični veznjak koji će uskoro i službeno postati slobodan igrač.

„Rano za takva razmišljanja? Istina, najmlađi sam među polaznicima akademija, ali kažem, kad se već otvorila prilika, što ju ne bih iskoristio. Bolje sad pa sam onda kasnije miran“, dodao je 27-godišnjak.

U ljeto 2020. godine Čanađija je Goricu zamijenio rumunjskom Astrom. Klub nije uspio očuvati prvoligaški status pa će tako dobro poznato HNL ime ovog ljeta promijeniti sredinu.

„Ne mogu reći da mi je bilo loše u Rumunjskoj, Astra je dobar klub, ali jednostavno takav splet nesretnih okolnosti i dogodilo se što se dogodilo“, dodao je nekadašnji mladi reprezentativac koji je za U-21 reprezentaciju skupio dva nastupa i jednako toliko golova.

Unazad nekoliko dana pojavila se priča u hrvatskim medijima kako ste blizu povratka u vaš matični klub, Slaven Belupo.

„Nije to baš tako kao što se piša, iako sam naučio da u nogometu vrijedi ona – nikad ne reci nikad. Razgovarao sam s ljudima iz kluba, popili smo kavu, popričali otvoreno o svemu. Imamo dobar odnos i to je najmanje što sam mogao napraviti. Poznajem trenera Klafurića još iz dana u mladoj reprezentaciji, o njemu mogu samo reći riječi hvale, ali moram biti iskren i reći kako je u ovom trenutku moj prioritet inozemstvo. U najboljim sam igračkim godinama, zdrav sam, osjećam se dobro… Ali, ponavljam, u nogometu se nikad ne zna“, zaključio je veznjak igračkih i ljudskih kvaliteta kakvog bi svaki trener volio imati u svojoj svlačionici.

Čanađija je u HNL-u skupio 146 nastupa. Igrao je za Slaven Belupo (u dva navrata), Rijeku i Goricu, dok se u inozemstvu okušao u Speziji, Olimpiji i prethodno spomenutoj Astri. Istaknuo nam je Dario kako čeka još nekoliko 'papira' da i službeno postane slobodan igrač, ali za njega nema brige jer sigurno taj status neće uživati dulje vrijeme. Interesa ne nedostaje, njegova želje je inozemstvo, ali ukoliko se to ne realizira, većina klubova iz 1. HNL je u 'niskom startu'.


Tagovi

Dario ČanađijaGermanijakGermanijak doznajeintervjuSlaven Beluponogometni transferitransfertransferiLjetni prijelazni rokAstra Giurgiu

Ostale Vijesti