REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Dariju Melnjaku posljednjeg dana prijelaznog roka propao transfer u La Ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 18:10

Dario nema sreće, bio je na korak od zidina Alhambre

Čini se da će Dario Melnjak ovu polusezonu provesti u klubu kojem nitko ne želi pripadati – Without Clubu. Kao grom iz vedra neba je odjeknula informacija krajem prošlog mjeseca kako je Dario raskinuo suradnju s turskim Caykur Rizesporaom. Uostalom to je klub u kojem je igrao najbolji nogomet svoje dosadašnje karijere i u kojem je svojim dobrim igrama 'natjerao' izbornika Zlatka Dalića da mu da reprezentativni poziv.

Mnogi su prognozirali kako Melnjak neće dugo čekati na novi posao, jer barem ljubitelji hrvatskog nogometa dobro znaju koliko vrijedi dobar bek. Primjerice, na popisu lijevih bekova bez kluba, ugledni transfermarkt je smjestio Melnjaka na odlično peto mjesto, no čini sa da će mu posao preotati onaj prvi i najvrijedniji – Sergio Escudero.

Prema pisanju uglednog novinara Pace Garije Alvareza, Melnjak je bio na korak od prelaska u Granadu, no klub se ipak odlučio na gore spomenutog Escudera čime je Dario ostao bez kluba i teško da će pronaći zadovoljavajući angažman prije zimske stanke. Prava šteta, radi se o igraču koji može puno donijeti na terenu, pogotovo našoj reprezentaciji koja je donedavno bila deficitarna na toj poziciji.

Melnjak je dijete Nedeljaneca, a nakon kratkog boravka u Zelini, skrasio se u Slaven Belupu gdje je postao poznat široj nogometnoj javnosti u Hrvata. Nakon svega godinu i pol dana na Kušek Apašu Melnjak seli u Lokeren koji ga dovodi za 350 tisuća eura, ali se tamo nije najbolje snašao pa je dva puta proslijeđen na posudbe (Nefči Baku, Slaven Belupo) prije nego li je kao slobodan igrač stigao u Domžale u ljeto 2017. godine.

U Sloveniji je igrao jako dobro, a u dvije sezone skupio je nešto više od 50 nastupa i okruglih 10 pogodaka čime je u konačnici i zaradio transfer u Tursku. Cijelo vrijeme otkako je stigao u Rizespor Melnjak je bio standardan prvotimac. Pretprošla sezona bila mu je ujedno i najbolja u karijeri, dok je prošle sezone skupio 29 prvenstvenih nastupa i tri asistencije.


Tagovi

Dario MelnjakGranada

Ostale Vijesti