Privatna arhiva Germanijak
Privatna arhiva Germanijak

Darijo Srna: "Hvala svima na pomoći Ukrajini, a u nedjelju navijam za Hajduk protiv Osijeka"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 13:35

Sportski direktor Šahtara danas je bio u posjetu svom Hajduku

Darijo Srna je danas stigao na Poljud, u posjet Hajduku i predsjedniku Lukši Jakobušiću. Tema za razgovor je sigurno bilo dosta, ali u fokusu je stanje u Ukrajini i svi problemi koje ta situacija nosi. Našao je legendarni hrvatski kapetan vremena da dođe pred novinare i osvrne se na nekoliko tema.

„Već treći put napuštam dom zbog rata, ali treba biti pozitivan. Došao sam se javiti predsjedniku Hajduka i svim ljudima koji su uključeni u humanitarnu akciju. I Dinamu koji je dočekao djecu u Zagrebu, i Hajduku koji je dao djeci da treniraju na Poljudu, i HNS-u čiji me predsjednik Kustić odmah zvao pa smo dogovorili neke projekte. Preko 80 djece iz akademije Šahtara je tu, Hajduk je dao uvjete koje su djeca imali u Ukrajini. Zahvalan sam u svoje ime i u ime svog kluba“, rekao je Srna.

Tko će biti prvak? (1.40) Dinamo (5.00) Osijek (8.00) Hajduk (20.00) Rijeka

Dodao je da se prva momčad ukrajinskog kluba rasipa, Brazilci su se vratili kući, neki su pronašli nove klubove.

„Nije lako, imali smo velike transfere vrijedne 72 milijuna eura, a onda je počeo rat. Ukrajinski igrači su još tamo, nadamo se da ćemo ih izvući uskoro. I da ćemo uskoro početi igrati humanitarne utakmice po Europi, s velikim klubovima te da će prihod s tih utakmica ići ljudima stradalim u Ukrajini. Mnogi su se javili za pomoć, predsjednik Uefe Čeferin je napravio veliki posao, zvali su Rui Costa, Huntelaar iz Ajaxa, mnogi drugi. Hvala svima koji su pomogli, nadamo se da će se rat završiti što prije. Radimo na projektu prijateljskih utakmica i nadam se da ćemo se uskoro opet vidjet u Splitu“

Dotaknuo se Srna i aktualne situacije u Ukrajini i rekao da rat nitko nije očekivao, vidi se na njemu da je šokiran situacijom. Zahvalio se Vladi Republike Hrvatske, premijeru i nekim ministrima, ponovio zahvalnost Hajduku i Dinamu.

Tko će biti prvak? (1.40) Dinamo (5.00) Osijek (8.00) Hajduk (20.00) Rijeka

Okrenuli smo se ipak sretnijim, nogometnim temama, najprije o prognozi današnjeg ždrijeba za SP.

„Hrvatska koga god dobije ne treba strahovati, niti strepiti. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, drugi smo na svijetu. Možda to bude i Ukrajina, koja još mora igrati kvalifikacije“.

Neizbježno je pitanje o Hajduku i HNL-u.

„Vratio sam se u moj dom, znate da je Hajduk uz Šahtar i Neretvu iz Metkovića najveća ljubav. Svaki put se naježim kad dođem ovdje, a preksutra ću navijati za Hajduk protiv Osijeka. To je utakmica koja će odrediti u kojem će smjeru ići prvenstvo za Hajduk, ali kada se sedam kola prije kraja bori za titulu, to je dobar znak. Što se tiče HNL-a daj Bože da tako ostane, gušt je gledati. Svaka je utakmica napeta, možeš pobijedit prvog pa izgubit od osmog, to je ono što nam je nedostajalo u zadnjih 15 godina. Nije bilo konkurencije. Ali evo, navijam za Hajduk, Kup je naš nadamo se i borimo se za prvaka“, poručio je sportski direktor Šahtara.

1. HNL, 29. kolo

Subota, 2. travnja

Šibenik – Gorica 17.00

Istra 1961 – Rijeka 19.05

Nedjelja, 3. travnja

Dinamo – Hrvatski dragovoljac 17.00

Osijek – Hajduk 19.30

Ponedjeljak, 4. travnja

Lokomotiva – Slaven Belupo 18.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Darijo SrnaHajdukOsijekHNLUkrajina

Ostale Vijesti