Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dar s neba za Kopića: Luka Ivanušec će biti spreman za ključni derbi

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 08:28

Određenu minutažu Dinamov vezist mogao bi dobiti već protiv Gorice ili Lokomotive

Luka Ivanušec dobro se oporavlja od operacije trbušnog zida obavljene u Münchenu prije mjesec dana. Tadašnja liječnička prognoza, da bi se treninzima mogao vratiti već za tri tjedna se obistinila, vezist Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije počeo je trenirati sa suigračima, a kako javljaju Sportske novosti, iz liječničke službe Plavih dolaze signali da bi krajem ovog mjeseca mogao i zaigrati.

Na žalost plavog navijačkog puka, to se neće dogoditi u zaostalom hrvatskom derbiju 20. travnja na Poljudu, ali trebalo bi u onom vjetojatno ključnom za naslov prvaka, protiv Osijeka, koji je na rasporedu 8. svibnja u 20 sati u Maksimiru. Nastavi li 23-godišnji nogometaš iz Ljubešćice napredovati kao dosad, planirano je da dobije po pola sata ili čak poluvrijeme u 32. i 33. kolu protiv Gorice u Velikoj Gorici 24. travnja i protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj 1. svibnja.

Tko će biti prvak? (1.20) Dinamo (6.50) Osijek (25.00) Hajduk (100) Rijeka

Vrati li se nogometu baš u Turopolju, bio bi mu to simbolički povratak „od Gorice do Gorice“, jer zadnji put je nastupio 12. veljače protiv tadašnje momčadi Krunoslava Rendulića (2:1). Kad se nije pojavio u postavi protiv Seville pet dana kasnije, iako je večer prije bio na konferenciji za medije, saznalo se da se radi o nečem ozbiljnijem. Konzervativne metode liječenja nisu dale ploda i nakon mjesec dana odlučeno je da se ide na operativni zahvat kod specijalista u Njemačku. Sad je lako biti pametan pa zaključiti da je odmah trebalo riješiti problem operacijom, ali što je tu je, neprijeporno će Ivanušec puno značiti Dinamu i u tih zadnjih nekoliko kola, čak da budu i samo zadnja tri (Osijek, Šibenik, Hajduk).

Dodajmo da su Modri bez Ivanušeca ispali od Seville (1:3, 1:0), a u prvenstvu imaju učinak od četiriju pobjeda, dva remija i jednog poraza (Gradski vrt).

1.HNL, 31. kolo

Petak, 15. travnja

Dinamo – Istra 1961 18.00

Hajduk – Gorica 20.05

Subota, 16. travnja

Šibenik – Slaven Belupo 15.00

Osijek – Hrvatski dragovoljac 17.05

Lokomotiva – Rijeka 19.10

Igre na sreću izazivaju ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Luka IvanušecDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti