HANNAH MCKAY/Action Images
HANNAH MCKAY/Action Images

Danska veza: Premierligaš ponudio ugovor Christianu Eriksenu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 14:31

The Athletic tvrdi da je Brentford ušao u pregovore s veznjakom koji čeka na povratak nogometu nakon srčanog zastoja koji ga je zadesio na prošlogodišnjem Euru.

Kao što je svima poznato, Christian Eriksen srušio se na utakmici Danske i Finske na prošlogodišnjem Euru nakon iznenadnog srčanog zastoja. Bio je to vjerojatno najšokantniji događaj koji je u 2021. potresao nogometnu javnost, ali što je najbitnije - Eriksen je preživio. Sada već bivši veznjak Intera ekspresno je operiran i ugrađen mu je defibrilator koji regulira rad njegovog srca. Danac je započeo dug proces oporavka, no nije se mogao vratiti klupskom nogometu. Naime, Serie A je jedna od liga čiji propisi zbog prevelikih zdravstvenih rizika zabranjuju igranje nogometašima s ozbiljnim srčanim manama.

29-godišnji Danac tako je prihvatio raskid ugovora s milanskim velikanom, ali istovremeno odlučio da će se vratiti nogometu u nekoj od liga čiji mu propisi ne priječe igranje. Spominjao se povratak u Ajax u čijem je dresu stekao afirmaciju i ostvario kasniji transfer u Tottenham, a spominjao se i OB - danski prvoligaš i njegov matični klub. No, čini se kako Eriksen cilja na najvišu razinu - englesku Premier ligu u kojoj kao igrač Spursa proveo sedam sezona.

Ugledni The Athletic javlja kako je Brentford Eriksenu ponudio ugovor do kraja aktualne sezone, s opcijom produljenja na još jednu. Ova informacija itekako ima smisla ako uzmemo u obzir 'danski štih' londonskog kluba koji je prošle sezone izborio promociju iz Championshipa, a sada zauzima 14. mjesto najvišeg ranga engleskog nogometa.

Vlasnik kluba je Matthew Benham koji je Brentford preuzeo kao trećeligaša. Klub je pod njim doživio strelovit uspon, pritom se dobrim dijelom oslanajući na razvoj trenerskog, skautskog i analitičarskog kadra. Nekoliko, godina kasnije Benham je otkupio i danski Midtjylland, nakon čega je započela intenzivna regrutacija igračkog i stručnog kadra iz Eriksenove domovine.

U slučaju da prihvati ponudu, Eriksen će postati čak deveti Danac u kadru prve momčadi, a s klupe će ga voditi sunarodnjak Thomas Frank koji je proteklih sezona zavrijedio poštovanje trenerskih krugova zbog inzistiranja na posjedu i napadačkom nogometu koji mu je donio vrlo dobre rezultate. Kao Danac, ali i kao veznjak svjetske klase Eriksen bi mogao biti savršeni fit za ovu momčad koja će najvjerojatnije veoma lako izboriti ostanak u ligi, a s povećanjem kvalitete igračkog kadra možda početi razmišljati i o nečem više.


Tagovi

Christian EriksenBrentfordPremier liga

Ostale Vijesti