Dani Olmo odveo Španjolsku do U-21 titule europskog prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.19. | 23:00

U lijepoj utakmici Furija je potvrdila izniman talent svojih mladaca.

U finalu Eura U-21 u Italiji i San Marinu Španjolska je savladala Njemačku sa 2:1 i postala prvakom Europe. Tako su se, na stadionu Friuli u Udinama, Španjolci revanširali njemačkim vršnjacima za poraz od prije dvije godine u finalu istog natjecanja.

Povela je mala Furija već u osmoj minuti. Oyarzabal je primivši loptu automatski je prvim dodirom proslijedio Fabianu Ruizu, koji je osvojio 15-ak metara i sa udaljenosti od 20 metara ljevicom odličnim poluvisokim udarcem smjestio loptu u sam kut mreže golmana Nübela.

Bili su Španjolci puno agresivniji u ovom razdoblju. Njemačka je živnula tek negdje nakon pola sata igre. Period je to nešto manje aktivne igre.

Početkom nastavka, točnije sve do 65. minute, mladi Nijemci ubacuju u brzinu više i puno agresivnije napadaju gol Sivere. Luca Waldschmidt prednjači u pokušajima ali danas, ispostaviti će se, nije nikako bio njegov dan.

Zato jeste bio dan Danija Olma. Dinamov dragulj bio je živahan cijelu utakmicu, proigravao je, driblao, kretao se, a središnji trenutak utakmice što se njega tiče stigao je u 69. minuti. Nakon duge akcije i kombiniranja, Ceballos puca sa ruba kaznenog prostora. Nübel je nesiguran i ne uspijeva u potpunosti ukrotiti udarac, nego mu lopta isklizuje iz ruku, a na nju nalijeće Olmo i majstorski prebacuje preko njemačkog golmana za vodstvo od 2:0.

Waldschmidt je pokušavao i dalje, imao je sve bolje prilike, ali bez imalo sreće. Štoviše, nakon asistencije Olma, Soler pogađa okvir gola i samo božica Fortuna čuva Nübela u ovoj situaciji.

U 88. minuti smanjenje španjolske prednosti. Jedan od istaknutijih njemačkih igrača tijekom prvenstva, Nadiem Amiri, puca sa lijepe udaljenosti, možda nekih 24 metra malo iskosa. Udarcu smjer, idealno za Nijemca, skreće glavom Vallejo. Lopta je za Siveru nedostižna i to je 2:1.

Do kraja su Španjolci uglavnom bez većih problema očuvali prednost, te okrunili odličnu igru tijekom cijelog prvenstva. Dani Olmo proglašen je za najboljeg igrača finala, vrlo moguće da će biti izabran u momčad prvenstva, a navijačima zagrebačkog Dinama ostaje čast i zadovoljstvo što su takvog igrača imali u redovima voljenog kluba pune četiri sezone.

(foto: UEFA.com)

 

 


Tagovi

Dani Olmonjemačka u21 reprezentacijaŠpanjolska U21 nogometna reprezentacijaEuro U21Europsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti