Dani Alves i Allisson s Brazilom pokorili Južnu Ameriku po deveti put (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 08:33

Deveti naslov Brazila na Copa Americi.

Nogometaši Brazila osvojili su deveti naslov Copa Americe u svojoj povijesti. Na mitskoj Maracani u Rio de Janeiru, favorizirane Carioce pobijedile su Peru rezultatom 3-1, a posebno se istaknuo strijelac, asistent i igrač s crvenim kartonom, Gabriel Jesus.

Prvo je Everton u 14. minuti na asistenciju napadača Manchester Citya doveo domaćina u vodstvo, da bi minutu prije kraja regularnog vremena u prvom poluvremenu Paolo Guerrero poravnao rezultat. Time je postao jedan od sedmorice nogometaša koji su postigli barem pogodak svim reprezentacijama CONMEBOL, ujedno i nogometaš koji je tri puta bio najbolji strijelac Copa Americe. Ove godine titulu je s tri gola podijelio s Evertonom koji je proglašen igračem utakmice.

 

 

Definitivno bi titulu MVP-a finala ponio Gabriel Jesus, jer je osim asistencije upisao i pogodak (45+3'), ali u 70. minuti utakmice zaradio je drugi žuti karton zbog udaranja protivnika laktom. Ipak, Selecao se izvukao i bez nejga, a potvrdu pobjede iz jedanaesterca donio je napadač engleskog Evertona, Richarlison.

Osim što su ovim osvojili deveti naslov u Copa Americi, Brazilu je ovo sveukupno 11. naslov od 1993. godine, kada je Argentina osvojila svoju posljednju titulu, također na Copa Americi. Selecao je u međuvremenu osvojio i dva naslova prvaka.

Malo još zanimljivih informacija. Daniju Alvesu, najtrofejnijem nogometašu na svijetu, ovo je 40. momčadski trofej u karijeri, a osvojio je i titulu najboljeg igrača turnira, dok je Tite postao prvi trener s naslovom u Copa Americi, Copi Libertardores i Copa Sudamericani. Uz to, vratar Alisson dobio je nagradu za najboljeg golmana u Premiershipu, Ligi prvaka i Copa Americi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

peruanska nogometna reprezentacijaRicharlisonEvertonGabriel JesusDani AlvesAlissonBrazilska nogometna reprezentacijaCopa America

Ostale Vijesti