Danas bi HNS trebao donijeti odluku o smijeni disciplinskog suca Saše Pavličića Bekića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.07.17. | 07:45

Kolesarić iz ženskog nogometa glavni favorit za novog disciplinskog suca HNS-a.

Danas će se u Vukovarskoj 269a održati sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj bi s funkcije disciplinskog suca HNS-a trebao biti maknut Saša Pavličić Bekić te će se raspravljati o novom disciplinskom sucu. Prema pisanju Sportskih novosti, najveći favorit je Darko Kolesarić, dugogodišnji sportski djelatnik koji je odradio dobar posao na funkciji predsjednika Komisije za ženski nogomet, javljaju Sportske novosti.

Također, Hajduk je na upit SN-a jasno dao do znanja da im se ne sviđa odluka o micanju donedavnog suca  Pavličića-Bekića.

„Ne zanima nas pojedinac nego interes hrvatskog nogometa. Nismo se slagali sa svim odlukama gospodina Pavličića-Bekića, klub smo s najviše kazni u Ligi, ali i iz takve pozicije smatramo da se promijene ne smiju događati samo zato jer je netko dobio odluku koja se pojedincu ili jednom klubu ne dopada. Za svaku odluku je potrebno da se javno donesu razlozi zašto je ona donesena, stoga tražimo detaljno obrazloženje zbog čega Pavičić-Bekić više ne može obnašati ovu funkciju“.

Pavličić Bekić je, podsjetimo, naknadno kazno El Arabija Soudanija jednom utakmicom neigranja nakon što je protiv Lokomotive udario suparničkog igrača. Dinamo se na tu odluku žalio, a Komisija za žalbe pri HNS-u je ukinula zabranu Soudaniju pojasnivši da je time narušena autonomija suca.

Čini se da je Pavličića Bekića upravo ta odluka koštala pozicije disciplinskog suca HNS-a, a moguće je da je na ovu odluku utjecala i kazna koju je izrekao Alojziju Šuprahi, članu IO-a HNS-a koji danas odlučuje o njegovoj sudbini, nakon incidenta s tadašnjim predsjednikom Hajduka nakon finala juniorskog Kupa u Dugopolju. Šuprahu je Pavličić-Bekić tada kaznio s 27 tisuća kuna.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Saša Pavličić-BekićHNS

Ostale Vijesti