Jason Cairnduff/Action Images
Jason Cairnduff/Action Images

Dan kad je umro nogomet: Svaki klub koji prihvati poziv Super lige dobit će 425 milijuna dolara

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 08:52

„Stvorili ga siromašni, a ukrali bogati“

Kreiranje Europske Super lige tema je dana, tjedna i mjeseca u svijetu sporta. Iako izgleda kako je sve gotovo te su za dogovoriti preostali samo finalni detalji, još uvijek postoji svojevrsna neizvjesnost budući da Bayern, BVB i PSG nisu podigli palac gore za svoje sudjelovanje u spomenutom natjecanju.

Klubovi koji bi sudjelovali u spomenutom natjecanju automatski ne bi bili dio Lige prvaka, a samim time svi budući osvajači Lige prvaka imat će malu apostrof kraj imena kluba.

Ideja ove Super lige je da najbogatiji klubovi svijeta postanu još bogatiji, da se sav generirani prihod dijeli samo među odabranima i da razlika bude još veća i još izraženija.


Prema priopćenju izdanom od strane Super lige, klubovi osnivači među sobom će za početak podijeliti 3,5 milijardi eura. U prijevodu, svaki klub bi trebao dobiti oko 425 milijuna eura, a to je četiri puta veći iznos od onog koji je pripao osvajaču Lige prvaka iz 2020. godine, Bayern Munchenu.

Bayern, BVB i PSG još nisu prihvatili poziv, a NY Times vjeruje kako se iza svega skriva financijska, ali i politička zabrinutost vlasnika/predsjednika spomenutih velikana. PSG-ov predsjednik, Nasser al-Khelaifi, jedan je od članova uprave UEFA-e, a zanimljivo je kako je jedan od čelnih ljudi beIN Media grupacije iz Katara koja je platila ogroman novac za prijenos utakmica Lige prvaka.

„Nema ovo veze s ambicijom, ovdje se svi vode čistom pohlepom“, riječi su glavnih oponenata ove inicijative iz 'Football Supporters Europe'.



Tagovi

Super ligaEuropska SuperligaBayernBorussia DortmundPSGNasser Al-Khelaifi

Ostale Vijesti