Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Damir Krznar doveo Hrvata i Japanca, a oba su upoznala HNL travnjake

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.06.23. | 21:33

Urata je potpisao ugovor do kraja nadolazeće sezone, a Kolar će u Mariboru ostati do kraja sezone 2024/25.

Hrvatski nogometaš Marko Kolar (28) i Japanac Itsuki Urata (26) nova su pojačanja slovenskog prvoligaša Maribora kojeg vodi hrvatski stručnjak Damir Krznar.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Urata je potpisao ugovor do kraja nadolazeće sezone, a Kolar će u Mariboru ostati do kraja sezone 2024/25.

Kolar dolazi u Maribor bez odštete iz Wisle Plock gdje je igrao posljednje dvije sezone. Po dvije sezone je igrao i za nizozemski Emmen, te poljsku Wislu iz Krakowa. Karijeru je započeo u zagrebačkom Dinamu, no veći dio vremena je proveo na posudbama u Sesvetama i Lokomotivi, a igrao je i za Inter iz Zaprešića.

"Nakon šest godina igranja u Poljskoj i Nizozemskoj dolazim s više iskustva i još većom ambicijom. Svjestan sam što Maribor znači kao klub. Živio sam blizu, znam da je osvajao naslove i dobro se sjećam mnogih velikih europskih priča u Ljudskom vrtu. Dolazim u dobrom stanju, krenuo sam s pripremama s Wislom i sretan sam što su se dva kluba brzo dogovorila i mogu se odmah pridružiti novim suigračima," rekao je 28-godišnji napadač koji je igrao za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije.

Japanski branič u Maribor dolazi iz Varaždina gdje je igrao zadnje tri sezone, a prije toga je igrao za Zorju Lugansk, brazilski PSTC, japanski JEF United. (hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Damir KrznarMaribor

Ostale Vijesti