Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Dambrauskas dočekan u Bijelom salonu uz navijanje, Litavac nahvalio Melnjaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 22:15

Ludnica se s travnjaka preselila u klupske prostorije, cijeli grad slavi Hajdukovo Rabuzinovo Sunce.

Utakmica je gotova ali dojmovi će se slegnuti tek za nekoliko dana. Slavlje na Poljudu i dalje traje, na ulicama će potrajati još i dulje. U takvim, pomalo neobičnim uvjetima, teško je odraditi puke formalnosti poput izjava i novinskih konferencija, a da će danas biti tako uvjerio se trener Bijelih, Valdas Dambrauskas.

Pri prvoj izjavi uz teren, tik nakon trijumfa, nije ni mogao doći do riječi jer su navijači u jednom trenutku okupirali prostor ispred kamere, podigli Litavca i krenuli ga bacati u zrak.

U takvoj atmosferi, gdje travnjak nije bilo ni moguće vidjeti od količine ljudi koji su se spustili s tribina, u svečanoj loži su podijeljene medalje i podignut pehar, a daljnji raspored je nalagao da će Litavac održati novinsku konferenciju.

Prije njegov starta, uzurpacija! Igrači Hajduka su zauzeli pozicije i krenuli navijati. Danas, ništa ne mora ići po planu, u Splitu se slavi i ne pita se za sutra. Ipak, u takvim, zahtjevnim uvjetima, Litavac se nekako probio do svoje stolice i započeo kratko obraćanje javnosti. Dojmovi su svježi, euforija traje, pa je teško sabrati riječi za ovakvu pobjedu…

“Povezanost s navijačima je nevjerojatna. Njihov moto 'Hajduk živi vječno' nije bezveze. Ova noć je posebna. Strast Dalmacije je nevjerojatna, ovo je posebno. Nikad nisam bio na ovakvom slavlju u životu, ali to je i velika odgovornost jer moramo nastaviti razveseljavati naše navijače", otvorio je Dambrauskas, fasciniran onime što simpatizeri i navijači Hajduka pružaju svojim ljubimcima.

Novinare je zanimalo kako će on sam proslaviti Kup? Hoće li pomalo samozatajni Litavac otpustiti kočnice?

"Neću skočiti u more, ali pokušat ću sudjelovati u ovom ludom slavlju. Govorili su mi da će riva gorjeti ako osvojimo naslov. Nismo osvojili naslov, ali osvojili smo drugi najveći trofej. Vjerovali smo u oba, nismo uspjeli, ali napravit ćemo sve da to napravimo sljedeće sezone. Budućnost je svjetla", samouvjeren je trener Hajduka koji će, jer nema razloga da ne bude tako, i iduće sezone sjediti na klupi podno zapadne tribine.

Junak utakmice danas nije bio Marko Livaja, premda je namjestio drugi pogodak fantastičnom reakcijom. Večeras će se slaviti ime Darija Melnjaka koji je s pozicije lijevoga beka postigao čak dva pogotka i tako riješio pitanje pobjednika.

"Melnjak nije čudo nego je jako dobar igrač. Danas nije bio igrač utakmice nego je odigrao najbolju utakmicu u životu. No, ako analizirate njegovu igru, onda vidite doprinos svih igrača. Čim se Livaja spusti, to je magija, otvara prostor i to onda možemo napadati. Ne znam ni koliko udaraca je Melnjak prema golu imao danas, vjerojatno više nego naš protivnik ukupno. Bio je fantastičan", dodao je trener i finalno zaključio.

"Trofeji su krv, znoj i suze. Puno igrača je imalo problema s ozljedama, umorni su i nije im bilo lako. Danas nismo imali Kalinića, Mikanović je bio upitan jer je bio na lijekovima. Mlakara nije bilo dugo. Žrtvovali su se za ovaj trofej.Napredovali smo u ovih sedam mjeseci u svim segmentima. Ako pogledate kako smo danas igrali, ni u jednoj sekundi vam nismo djelovali kao neka loša momčad. Donosili smo dobre odluke, bili smo strpljivi i dobri i takav Hajduk želim gledati. U sedam mjeseci smo osvojili Kup i drugo mjesto. No, moramo napredovati i biti još bolji", zatvorio je razgovor sa sedmom sile trener Bijelih i vjerojatno otišao, kako sam kaže “pokušati slaviti”.

 

Prema onome što vidimo, u Splitu se sprema jedna duga noć.


Tagovi

HajdukValdas DambrauskasDario Melnjak

Ostale Vijesti