Darren Staples/NEWSCOM
Darren Staples/NEWSCOM

Dalićev popis: Perišić, Pjaca i Baturina 'unutra', pretpozivi za Sigura, Sučića i Marca Pašalića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 12:45

Vatreni se okupljaju 18. ožujka, a četiri dana kasnije očekuje ih prva utakmica na W Cupu protiv Tunisa

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je popis kandidata za utakmice na W Cupu u Abu Dhabiju. Vatreni se okupljaju u Zagrebu 18. ožujka (ponedjeljak), dan kasnije otputovat će u Abu Dhabi, a 22. ožujka odigrat će polufinalni ogled protiv Tunisa na Stadionu Mohammed bin Zayed. Drugi polufinalni par čine Egipat – Novi Zeland. Utakmica za treće mjesto igra se 25. ožujka na Stadionu Al Wahda, dok se finalni ogled igra dan kasnije na istom bojištu na kojem će snage odmjeriti Hrvatska i Tunis.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Dalić za W Cup odlučio je uputiti poziv sljedećim igračima:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Martin Baturina

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Luka Sučić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Niko Kristian Sigur

"Radujemo se novom okupljanju nakon duge pauze od posljednje utakmice kada smo osigurali plasman na EURO. Nije bilo razloga za neke veće promjene, ostajemo vjerni igračima koji su izborili Europsko prvenstvo, s time da smo prvi puta pozvali Dominika Kotarskog kojeg želimo vidjeti u okruženju reprezentacije s obzirom na kontinuitet dobrih igara", poručio je izbornik Dalić.

"Turnir u Abu Dhabiju nam je vrlo važan u pripremi za Euro, s posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je s nama i Ivan Perišić koji je u posljednjoj fazi oporavka, ali neovisno hoće li moći zaigrati bitno je da kao dokapetan i jedan od lidera ekipe bude dio ovog okupljanja koje vidimo kao priliku za team-building te me veseli što je Ivan iskazao veliku želju biti s nama u Emiratima. To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju", dodao je Dalić.

"Imamo još dva tjedna do okupljanja, pratit ćemo pozorno nastupe svih igrača i odlučiti ako ćemo povesti još jednog ili dva igrača koliko još imamo prostora", zaključio je izbornik.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaHNSUjedinjeni Arapski Emirati

Ostale Vijesti