Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Dalićev najveći dobitak je Erlić, poziv je mogao dobiti i ranije

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 11:21

Hrvatska može i bolje od ovog

Remi na Poljudu s mrskim protivnikom Francuskom za prekid crnog niza bio je potreban izabranicima Zlatka Dalića. Vjerojatno će pomoći privremeno za dodatno samopouzdanje igračima koji su stigli na ovaj reprezentativni ciklus izmučeni i umorni nakon naporne sezone u kojoj su mnogi od njih igrali ključne uloge u svojim klubovima.

Ligu nacija hrvatski izbornik u jučerašnjoj izjavi za medije nazvao je besmislenim natjecanjem koje mu ne leži da bi je najrađe ukinuo. Također je prozvao publiku koja se 'usudila' zviždati igračima u nekim trenucima.

Unatoč remiju, Hrvatska nije preko noći riješila probleme s kojima se susreće još od osvajanja srebra na SP u Rusiji. Uz to slaviti bod protiv Francuske u Ligi nacija nije ni primjereno reprezentaciji renomea Hrvatske koja cilja i može puno bolje i više od trenutnog stanja.

Poraz od Austrije u Gradskom vrtu nazvao se prosipanjem ugleda, a remi s Francuzima pokazao je što to još treba Dalić rješavati da bi nestali i zvižduci s tribina. Činjenica je da su mu s popisa uoči ove četiri utakmice izostali neki važni igrači poput Ivana Perišića, Joška Gvardiola i Marka Livaje s kojima bi mu zasigurno bilo lakše slagati momčad.

Jučerašnja utakmica donijela je i jedan veliki dobitak. Debitirao je stoper Martin Erlić, momak iznimnih karakternih kvaliteta koji je kroz trnovit put postao hit igrač talijanske Serie A. Kao dijete otisnuo se u Italiju gdje je prošao put na kojem većina mladih igrača u Italiji poklekne i ne uspije. Sinoć mu se ostvario jedan dio dječačkog sna. Zaigrao je na ispunjenom Poljudu u dresu reprezentacije, a ostaje mu još isto u dresu Hajduka čiji je veliki navijač.

Donedavno stoper Spezije, od iduće sezone Sassuola, zaslužio je ovaj poziv možda i ranije, rekli bi čak i prošle sezone s obzirom na partije koje je pružao u tad novopečenom talijanskom prvoligašu. U dvoboju s Francuzima nije radio nikakve greške, a dobro se snalazio u i francuskom napadanju dubine. Pokazao je da je njegovo vrijeme u A reprezentaciji došlo i postao Daliću u pravom trenutku dodatna opcija na poziciji stopera kad mu je zbog ozljede otpao Gvardiol, a Vida i Lovren su praktički sjena partija koje su pružali prije.

Svakako s Dalićem se vrijedi složiti da je Liga nacija besmisleno natjecanje, ali isto tako može biti idealna prilika za traženje rješenja od isprobavanja različitih sustava do igrača protiv jakih protivnika.

Liga nacija, skupina A1

1. kolo, 3. lipnja 2022.

Hrvatska - Austrija 0:3

Francuska - Danska 1:2

2. kolo, 6. lipnja 2022.

Austrija - Danska 1:2

Hrvatska - Francuska 1:1

3. kolo, 10. lipnja 2022.

Austrija - Francuska, 20.45

Danska - Hrvatska, 20.45

4. kolo, 13. lipnja 2022.

Danska - Austrija, 20.45

Francuska - Hrvatska, 20.45

5. kolo, 22. rujna 2022.

Hrvatska - Danska, 20.45

Francuska - Austrija, 20.45

6. kolo, 25. rujna 2022.

Austrija - Hrvatska, 20.45

Danska - Francuska, 20.45



Tagovi

Martin ErlićZlatko DalićHrvatskaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti