Slavko Midzor/Pixsell
Slavko Midzor/Pixsell

Dalić: "Razgovarali smo s Kramarićem i sve riješili. Desno krilo? Razmišljali smo o Juranoviću i Stanišiću"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 17:49

Komentirao je i tursku nogometnu reprezentaciju

Zlatko Dalić je otkrio kakvo je stanje u momčadi i najavio promjene za Tursku pred novu utakmicu koju će Vatreni odigrati sutra od 20.45 u sklopu kvalifikacija za Euro 2024.

"Ostali smo bez Petkovića i Livaje, nema potrebe jer imamo dva rješenja. Vidjet ćemo tko će početi. Nparavit ćemo neke promjene, ali ne mogu u tome bš puno govoriti. Ide novi napadač. Bitno je da su svi zdravi, da su svi spremni za utakmicu".

Također, otkrio je kako je razgovarao s Kramarićem o situaciji gdje se odlučio na udarac s 25 metara, ali od toga ne želi raditi preveliku dramu:

"Ivan je sve rekao. To je utakmica, odluka u sekundi. Kramarić je svjestan da je imao bolja rješenja, to je napadač, to je njihova sujeta. Imao je boljeg igrača, ali nećemo od toga praviti dramu. Imamo važnijih stvari od toga. To se dogodi, idemo dalje. Razgovarali smo i sve riješili."

Prokomentirao je i koja su promišljanja o desnoj strani Hrvatske pa rekao kako razmišlja o Stanišiću na desnom beku, a Juranoviću kao desnom krilu.

"Razmišljali smo o toj opciji Juranovića i Stanišića, ali mislim da nismo pogriješili. Protiv Walesa smo odigrali dobru utakmicu, mali period smo bili slabiji, a taj gol je sve pokvario. Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati. Nema vremena za to. Imamo još tu Pašalića, Vlašića, Majera, ali to ćemo riješiti".

Komentirao je i tursku nogometnu reprezentaciju.

"Oni su organizirana ekipa, imaju sjajne pojedince i jako dobro djeluju. Nezgodna su reprezentacija, jako su kvalitetni. Imali su tešku utakmicu u Armeniji i prošli su. Bit će zahtjevnija utakmica, Turska je bolji protivnik. Bit će više napada na naš gol. Morat ćemo se bolje braniti, imat će drugačiji način igre. Imat će svojih faza, i mi, i Turci. Očekujemo teškog protivnika i s punim respektom ulazimo u tu utakmicu, jer su puno bolji od Walesa".

Remi s Walesom nije bio planiran.

“Nismo izgubili energiju poslije Svjetskog prvenstva u Kataru, ali igrači su imali problema u klubovima. Imamo odličnih mladih igrača, dokaz tome su naši stoperi. Hrvatska ima potencijala, ali teško je stalno proizvoditi nove igrače. Nas je 3,5 milijuna, a vas 85 milijuna. Bursa ima 3 milijuna stanovnika, a Hrvatska 3,5. A mi smo drugi i treći na svijetu. Pitajte me kako…”.

Neki turski novinaro su pitali Dalića o navodnim ponudama klubova iz Turske.

“Puno sam puta ponovio da mi je ovo najdraži posao i ne mislim ga promijeniti. Bilo je kontakata, ali nisam razmišljao preuzeti klub”.

Utakmica Turska - Hrvatska igra se u Bursi u utorak u 20.45 sati.



Tagovi

Zlatko DalićTurska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti