Dalić potvrdio koja dvojica su na tankom ledu za nastup na Euru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.11.19. | 09:04

Manjak minutaže koštat će ih nastupa na europskoj smotri.

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je riješila kvalifikacijski ciklus. Avionska karta za Europsko prvenstvo je čekirana, odrađena je nužnost u vidu prijateljske utakmice s Gruzijom, a izbornik Zlatko Dalić, dobio je odgovore na neka pitanja po pitanju kadra, dok je neka 'produbio'.

Svjestan je i izbornik srebrne reprezentacije sa SP-a u Rusiji da će neki morati poraditi na minutaži u klubu kako bi osigurali putovanje na europsku smotru. Potvrdio je to i u razgovoru nakon utakmice, rekavši kako neće svakoga gledati istim očima, a željno iščekuje povratak Šime Vrsaljka.

„Onima koji nemaju perspektivu u svojim klubovima, želim da nađu drugu destinaciju, mada ja ne mogu utjecati na njihove sudbine. Želim još jednom naglasiti da neću gledati baš sve igrače istim očima. Po pitanju Vrsaljka sam optimist: prošlo je 9 mjeseci od njegove operacije i nadam se da će početi igrati, da li za Atletico ili neki drugi klub svejedno. On je ta karika koja nam trenutno puno nedostaje. Neće mu biti lako dohvatiti formu sa SP-a u Rusiji, ali ja ne sumnjam u njega“, rekao je Dalić.

Iako smo na poziciji prvog vratara mirni s Dominikom Livakovićem, njegove zamjene u liku Lovre Kalinića i Simona Sluge, 'na tankom su ledu' kada je nastup na Euru u pitanju. Naravno, problem je manjak minutaže u klubovima (Aston Villa i Luton).

„Razgovarao sam s njima, nešto više sa Kalinićem i rekao sam im da dok traju kvalifikacije mogu tolerirati da ne brane u svojim klubovima, ali pred Europsko prvenstvo neću. Trebat će nam vratari koji brane. Igrači mogu i preskočiti koju utakmicu u klubovima, vratari moraju stalno braniti. Neke druge opcije? Pa nemamo baš neki izbor. Nadam se da će njih dvojica braniti, ako ne, okrenut ćemo se drugima“, rekao je izbornik Hrvatske na temu pričuvnih vratara.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Zlatko DalićSimon SlugaLovre KalinićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroEuropsko prvenstvo u nogometu 2020Luton Town

Ostale Vijesti