REUTERS/Petr David Josek
REUTERS/Petr David Josek

Dalić: "Nije mogla biti ofenzivnija momčad nego danas, sve je u našim rukama"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 22:06

Prokomentirao je i napise Turaka o mogućem preuzimanju Fenera.

Tek bod je Hrvatska danas osvojila nakon remija s Česima. Rezultat od 1:1 nije zadovoljio nikoga, a posebno ne izbornika Zlatka Dalića. Česi su imali 1:0 do početka drugog dijela kada je rezultat poravnao Perišić.

„Na kraju zaslužen remi, slabije smo ušli, bili spori i tromi. Išli smo u bespotreban presing, nismo bili kompaktni, nakon primljenog gola smo se konsolidirali. Bolje smo igrali u drugom dijelu, imali polušanse i šanse. I dalje ostaje sve u našim rukama, pobjeda nas vodi dalje u zadnjoj utakmici. Fali nam energije, mučimo se, puno trčimo pojedinačno, radili smo presing koji nije bio potreban i dogovoren. Falilo je energije. Bili smo bolji u drugom dijelu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu“, rekao je izbornik u prvoj izjavi nakon utakmice za HRT.


Utakmicu je odlučio započeti s različitim sastavnom u odnosu na Englesku.

„Nije mogla biti ofenzivnija momčad nego danas. Kramarić, Brekalo, Perišić, Rebić. Izbacili smo jednoga zadnjeg veznog... Ali dali smo protivniku prostor, išli u bespotreban presing i momčad se raspala. U drugom poluvremenu je bilo bolje. Mi moramo imati momčad koja će ići po boku, koja će ubacivati lopte. Pokušao sam s Rebićem u fazi napada, da dobijem ono što sam imao s Mandžukićem, da terorizira stopere, da donese pritisak. Sigurno mu je lakše polulijevo ili poludesno. Očekivao sam od njega i ulazak u prazan prostor, došao je do njega jednom, ali promašio je. Očekivao sam to od njega pet, šest puta. Petković naprijed? Pokušali smo s Perišićem preko desnoga boka stvoriti višak jedan na jedan, da Rebić ima loptu za završnicu. Definitivno s centarforom koji sačuva loptu igramo kvalitetnije.“, kazao je izbornik.

Prokomentirao je i promjene u nastavku utakmice, ali i gol Perišića.

„Zamjene? Ideja je bila da u prvom poluvremenu pokušamo preko desne strane, da Perišić radi jedan na jedan i preko te strane pokušamo napraviti proboj, centaršut. A s druge strane je Brekalo trebati stvarati igrača u međuprostoru. Nije to funkcioniralo jer smo se previše trošili u fazi obrane. Uopće nije bio takav dogovor, prvih 15-20 minuta bila je bespotrebna trka, jedan po jedan. U drugom poluvremenu smo okrenuli priču, stavili Perišića na njegovu prirodnu stranu, ubacili Petkovića koji može sačuvati loptu Imali neke šanse preko Petkovića i Vlašića i na kraju je tih 1-1 realno “, istaknuo je izbornik.

Hrvatska je i dalje u igri za osminu finala bez obzira na današnji bod. Ipak, igre Vatrenih ne ulijevaju previše optimizma.

„Mislim da će nam pobjeda da prođemo dalje, četiri boda. Ne možemo govoriti o gol-razlici, mislim da će nam igrati pobjeda. Data nam je još jedna šansa, da pobijedimo Škotsku. Sve skupa mora biti kvalitetnije i bolje. Sigurno moramo neke stvari promijeniti. Protivnik je puno više trčao od nas, nismo imali svježine. Vidi se da neki igrači nisu u ritmu u kojem trebaju biti, da im je preteško i prenaporno i da ne mogu pratiti ovakav ritam. Protiv Škotske ćemo morati ići s još bržim i agresivnijim igračima, s više trke. Cilj je proći skupinu, ali moramo definitivno u trećoj utakmici biti puno bolji“, zaključio je Dalić.


Prokomentirao je i napise Turaka o mogućem preuzimanju Fenera.

"Nemam pojma. Samo gledam Škotsku i da prođemo dalje, ništa drugo", rekao je izbornik.


Tagovi

Zlatko Dalić

Ostale Vijesti