REUTERS / Piroschka Van De Wouw
REUTERS / Piroschka Van De Wouw

Dalić: "Nakon finala Lige nacija odbio sam ponude tri velika kluba i dvije reprezentacije"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.09.23. | 22:18

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije dao je intervju za MaxSport.

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer se okupila u Zagrebu, a danas poslijepodne odradila je u Rijeci prvi trening u sklopu priprema za dva nadolazeća dvoboja. Vatrene u petak s početkom u 20.45 sati očekuje dvoboj protiv Latvije na Rujevici, dok u ponedjeljak gostujemo kod Armenije. Dvoboj u Jerevanu igra se od 18 sati po hrvatskom vremenu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uoči nadolazećih ispita, izbornik je dao intervju za MAXSport, odnosno emisiju Vatreni vikend. Govorio je o Latviji i Armeniji, kratko odgovorio da nema dodatnih komentara na pitanje o slučaju Marka Livaje, a osvrnuo se, kao i na jučerašnjom konferenciji za medije, na transfere hrvatskih reprezentativaca. Od zanimljivijih tema, Dalić je komentirao i rezultate hrvatskih kluibova u europskim natjecanjima. Ponovno će samo Dinamo okusiti europsku jesen, ali ovaj puta u najslabijem od tri natjecanja - Konferencijskoj ligi.

"Šteta je što naši klubovi ne mogu napraviti ništa u Europi. Govorimo da nam je liga kvalitetna, ali čim izađemo - ispadnemo. I Cipar je bolji od nas. To nam fali, taj europski iskorak. To je šteta. Govorimo o vrhunskim igračima, a ispadamo od Malte, Cipra", pomalo je razočarano rekao.

Luka Modrić uskoro će napuniti 38 godina, ali i dalje predvodi reprezentaciju. Dalić je komentirao vidi li kapetana jednog dana u stožeru.

"Bilo je puno zločestih komentara o tome da su u stožeru bivši igrači, ali su pokazali da su sjajni. Moja velika pomoć, moja velika snaga. Hvala im na predanom radu. I moj cilj je da ih što više uključim u stožer. Njima je mjesto u reprezentaciji. Jer reprezentacija je s njima jača. Kad vidite ta imena, to je impozantno. Jednog dana, daj Bože, da budu i Luka, i Ivan Rakitić, i Vrsaljko u reprezentaciji."

Poslije još jedne osvojene medalje, srebra osvojenog u Ligi nacija, Dalić je odbio neke unosne ponude.

''Nakon finala Lige nacija imao sam ponude tri velika kluba i dvije reprezentacije s Bliskog istoka, ali mene to ne zanima. Rekao sam im da sam pun želje, volje i motiva za hrvatsku reprezentaciju. Posao koji radim je najljepši mogući. Možda propuštam neke stvari, ali to mi nije bitno. Dok god osjećam tu energiju i dok imamo rezultate, ja ću biti tu. Hrvatska je u posljednje dvije godine napravila čudesne rezultate'', rekao je Dalić, a potom ponovio i da traži više respekta za Hrvatsku i njene igrače:

"Od 29 utakmica izgubili smo samo dvije. Osvojili smo dvije medalje u šest mjeseci, to nije napravio nitko. Zato me zasmetao tretman naših igrača kod nagrada. Hrvatska mora imati puno veći respekt od svih, posebice od FIFA-e i UEFA-e. Ne govorim ovo napamet, naši rezultati to pokazuju. Ponekad imam dojam da svima smetamo. Petljamo se u vrh onima kojih je 200 milijuna, a nas ima samo tri. Što ćemo im mi, samo im smetamo. Naš prkos i naš inat je toliko jak da se uvijek dokažemo. Zato me to smetalo i zato sam bio jedini izbornik koji nije želio glasati''. (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićHNS

Ostale Vijesti