REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Dalić i Asanović za Messija, Modrić i Štimac za Benzemu, Ivanković i Skočić za Lewandowskog

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 14:12

Zanimljvo je baciti pogled na to kako su glasovali za najbolje nogometaše u 2021. godini po Fifi izbornici, kapetani reprezentacija i novinari.

Dan nakon objave laureta Fifine nagrade The Best najboljim svjetskim igračicama i igračima, zanimljivo je baciti oko kako su glasovali izbornici i kapetani reprezentacija te po jedan novinar iz svake zemlje članice Međunarodne udruge nogometnih saveza.

Svatko je glasovao za po trojicu, prvoplasirani je dobivao pet, drugoplasirani tri, a trećeplasirani po jedan bod. Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić svoje je glasove dao Messiju, Lewandowskom i Jorginhu, a kapetan Luka Modrić klupskom suigraču Benzemi te Jorginhu i Lewandowskom. Novinarski glas iz Hrvatske, Robert Matteoni (Sportske novosti), glasovao je za Jorginha, Lewandowskog i Messija.

Od ostalih, istaknimo izbornike Indije, Irana, Omana i Zambije; Igor Štimac dao je glasove Benzemi, Salahu i Jorginhu, Dragan Skočić Lewandowskom, Messiju i Jorginhu, Branko Ivanković Lewandowskom, Salahu i Haalandu, a Aljoša Asanović Messiju, Benzemi i Salahu.

Bivši igrači Dinama, Željko Petrović i Primož Gliha, selektori su Iraka odnosno Kosova. Petrović je glasao za Lewandowskog, Mbappea i Salaha, a Gliha za Lewandowskog, Benzemu i Jorginha.

Od izbornika iz susjedstva, Matjaž Kek (Slovenija) dao je glasove Lewandowskom, Jorginhu i Messiju, Dragan Stojković (Srbija) Lewandowskom, Salahu i Mbappeu, a Ivajlo Petev (BiH) Messiju, Mbappeu i Salahu.

Što se, pak, kapetana tiče, istaknimo samo neke. Leo Messi (Argentina) dao je glasove Neymaru, Mbappeu i Benzemi, a Thiago Silva (Brazil) Neymaru, Lewandowskom i Jorginhu (nema glasa Gaučosu!). Robert Lewandowski (Poljska) je glasovao za Jorginha, konkurenta Messija i Cristiana Ronalda, a Giorgio Chiellini (Italija) za reprezentativnoga kolegu Jorginha te Lewandowskog i Kantea. Napomenimo da igrači nisu smjeli glasati sami za sebe, ali su mogli za sunarodnjake, što su mnogi iskoristili.

Edin Džeko (BiH) glasovao je za Lewandowskog, Messija i Benzemu, Dušan Tadić (Srbija) za Lewandowskog, Benzemu i De Bruynea, a vratar Jan Oblak (Slovenija), mjerodavan što se napadača tiče, za Messija, Kantea i Lewandowskog. Obrambeni igrač Stefan Ristovski (S. Makedonija) glasovao je za Lewandowskog, Messija i C. Ronalda.

Portugalac Cristiano Ronaldo dao je bodove Lewandowskom, Kanteu i Jorginhu, dakle ‘zaboravio’ je Messija, dok je centarfor Tottenhama Harry Kane (Engleska) glasovao za Lewu, Messija te Kantea iz Chelseaja. Mo Salah (Egipat) je dao najviše glasova vezistu Jorginghu, a potom Messiju i Lewandowskom.

Sve glasove izbornika, kapetana nacionalnih momčadi i novinara možete vidjeti OVDJE.


Tagovi

FIFA The BestZlatko DalićLuka Modrić

Ostale Vijesti