Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Dabro istaknuo kandidaturu za promašaj sezone, Rijeci pobjedu donijeli – stoperi!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 03.03.24. | 16:37

Riječani nisu umirali u ljepoti, dojam je skroman, ali na koncu je ionako jedino pobjeda bitna

Nije tu bilo umiranja u ljepoti, lepršavog nogometa i svega onoga na što nas je napadački nastrojena Rijeka naviknula u većem dijelu sezone. Pobjeda 2-0 poocima stopera Nike Galešića i Mateja Mitrovića protiv Varaždina je izrudarena, jedna od onih koje će potpasti u rubriku „pamti se samo pobjeda“. Ali trupe Željka Sopića su odradile svoje, dojam u ovom dijelu sezone ionako nije previše bitan nit će itko propitkivati kako se do nje došlo. Tri boda su u džepu – to je jedino bitno.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A vrhuška HNS-a nije trebala predugo čekati na poklič Rujevice koja je jasno dala do znanja što misli o proteklim događajima oko afera VARgate ili VARleaks, kako želite, ostavke Brune Marića i generalno suđenja u HNL-u. Marijan Kustić i društvo su morali začepiti uši već od desete minute kada su s tribina krenuli zaglušujući povici „HNS, ped***, nogomet ste sjeb***!“ - odzvanjalo je Rujevicom dobre dvije, tri minute...

Dolje na terenu se taman u to vrijeme utakmica zahuktala. Selahi je bio blizu da postigne majstorski pogodak, doduše u vlastitu mrežu, ali lopta koja je mirisala na savršeni lob preko Labrovića odsjela je malo preko grede.

Zatim je u glavnu rolu uskočio Varaždinov Marko Dabro koji se silno želi dokazati na svojoj povratničkoj HNL gaži. Ovog puta je u 16. minuti odradio 'Sivonjića', zabilježivši možda čak i promašaj sezone... Lamine Ba je s prostora druge vratnice pronašao usamljenog Dabru, a gostujući napadač se spetljao i nije uspio sa samo jednog metra loptu proslijediti u nebranjenu mrežu. Hvatanje za glavu u trenutku očajavanja, savršeno je oslikalo trenutno duševno stanje napadača momčadi sa sjevera Hrvatske.

Taj promašaj ga je dodatno napunio odlučnošću da zabije pogodak pa mu je to u 23. minuti konačni i pošlo za nogom. Istrčao je na dugu loptu, Labrović je mlako izašao sa svojih vratiju i Dabro ga je šmekerski prebacio za vodstvo Varaždina. Veselje je ipak bilo kratkog vijeka, budući da se našao u zaleđu prije pogotka.

Nije ni nakon toga Dabro iskoračio s centralnog mjesta rujevičke 'pozornice' pa je potom dosta grubim prekršajem prijevremeno poslao Radeljića u svlačionicu, a lako moguće i u ambulantu i za svoj start zaradio žuti karton.

Prije konca poluvremena vidjeli smo i nešto od Rijeke. U 40. minuti su se sudarili Lamine Ba i Veldin Hodža u kaznenom prostoru Varaždina pa zatim ostali ležati na travnjaku. Iz VAR sobe je sucu Čulini stigao poziv da dođe pogledati ima li tu elemenata za penal, kao što ih je i reklamirala Rijeka, ali nakon dvominutne provjere, glavni arbitar je pokazao da ništa od svega toga.

Takav rasplet nagnao je Rujevicu da ponovi repertoar iz desete minute...

Drugi dio donio je odlučniju Rijeku, ali domaćin je teško probijao niski gostujući blok. Pa se tako malo toga sadržajnog događalo pred vratima Mamića. Barem je tako bilo do 67. minute u kojoj se natisnulo nekoliko zanimljivih detalja. Naime, sudac Čulina je upozorio Ivana Smolčića da pripazi kako izvodi aut, što nije bio baš čest slučaj ove sezone. Za one koji ne znaju, na Smolčićevo izvođenje auta koji leti sve do druge stative, ima dosta prigovora, jer kritičari smatraju kako ne stoji s obje noge na tlu pri bacanju lopte. Pa eto, i to smo doživjeli danas.

Nakon izvođenja auta Marina je igrao rukom, opet su Riječani reklamirali penal, ali Čulina je ostao nijem na prigovore domaćih. Na koncu je Obregon pokušao zaprijetio škaricama, no preciznost nije odgovarala atraktivnosti.

Nastavilo se mučenje domaćih sve do 80. minute kada je Niko Galešić donio pogodak, a ispostavit će se i pobjedu riječkom sastavu. Hodža je nakon kornera glavom vratio u peterac gdje je, također glavom, loptu u mrežu poslao Galešić.

U 90. minuti Rijeka je ovjerila pobjedu drugim golom i to ponovno iz prekida, Pašaliće je ubacio, Galešić prebacio, a Mitrović natrčao i smjestio loptu u mrežu za konačnih 2-0.

RIJEKA - VARAŽDIN 2-0

Rijeka. Stadion: Rujevica. Gledatelja: 6.855.

Sudac: Ante Čulina, pomoćnici: Dario Kolarević i Dejan Vuković, dok je četvrti suci Fran Jović (svi Zagreb). VAR: Partik Kolarić (Čakovec); AVAR: Bojan Zobenica (V.Gorica).

Strijelci: 1-0 Galešić (80., Hodža), 2-0 Mitrović (90., Galešić).

Žuti kartoni: Banda (Rijeka), Dabro, Boršić (Varaždin).

Rijeka: Labrović - Smolčić, Radeljić (od 34. Mitrović), Galešić , Bogojević (od 46. Goda) - Selahi (od 69. Banda - Pašalić, Hodža, Petrovič (od 46. Obregon), Pjaca - Marić (od 82. Veiga).

Varaždin: Mamić - Vukčević, Jelenić, Ba, Boršić (od 46. Škaričić) - Belcar, Marina, Lusavec (od 85. Domjanić) - Mitrovski (od 74. Poldrugač), Dabro (od 46. Gudelj), Šego .



Tagovi

HNLHNK RijekaNK Varaždin

Ostale Vijesti