Da nije bilo prodaje: Roma bi bila uz bok Juventusu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.01.19. | 09:54

Sjajni igrači igrali su u Vučici zadnjih godina.

Na vratima je, dakako, prvi vratar Liverpoola i brazilske reprezentacije Alisson koji je ovog ljeta za 62.5 milijuna eura prešao na Anfield, a njegovu vrijednost Transfermarkt danas procjenjuje na 2.5 milijuna manje.

U obrani smo se odlučili na igru s trojicom. Prvi je ranije spomenuti Manolas kojeg smo pretpostavili kapetanu marokanske reprezentacije Medhiju Benatiji koji je ove sezone upisao samo šest nastupa za Juventus. Kraj Manolasa zato stoje 24-godišnji brazilski stoper Marquinhos koji je 2013. za 31.4 milijuna eura prešao i PSG, a danas vrijedi gotovo duplo više. Tu je i Antonio Rudiger, standardni branič Chelseaja i njemačke reprezentacije koji je u London prešao 2017. za 35 milijuna, a cijena mu je porasla za 10 milijuna eura.

Na desnom boku ove imaginarne postave ordinira talijanski reprezentativac Alessandro Florenzi kojeg Transfermarkt procjenjuje na 30 milijuna eura, a lijevo je 27-godišnji Portugalac Mario Rui koji je u Napoli prešao za ukupno 9.25 milijuna eura, a danas vrijedi 15. Njega smo pretpostavili Kolarovu jer je mlađi te igra u boljoj formi, pogotovo u zadnjih godinu dana kada se izborio za standardno mjesto u jakoj portugalskoj reprezentaciji.

Vezni red rezerviran je, dakako, za Miralema Pjanića i Radju Nainggolana. Pjanić je 2016. prešao u Juventus za 32 milijuna eura, standardni je prvotimac najbolje talijanske momčadi, a danas vrijedi 70 milijuna. Kraj njega je bivši belgijski reprezentativac kojeg je Roma prodala u Inter prošlog ljeta za 38 milijuna, a cijena mu je pala za tri, no i dalje se smatra jednim od najboljih veznjaka u Serie A.

U samoj špici napada nalazi se Džeko, koji je stigao iz Manchester Cityja za ukupno 15 milijuna eura, ukupno je zabio 80 pogodaka u 158 utakmica, a danas vrijedi 23 milijuna, iako je u 33. godini života. Na desnoj strani napada naravno igra Mohamed Salah kojeg je Liverpool kupio za „sitniš“ od 42 milijuna eura, a Egipćanin je danas jedan od najboljih igrača svijeta te mu je tržišna vrijednost dosegnula 150 milijuna eura.

Za kraj, odlučili smo se za napadača Obale Bjelokosti i Parme, Gervinha. Ovaj 31-godišnji ofenzivac je na vrhuncu svoje moći 2016. odlučio prijeći u Kinu za masnu lovu, no revitalizirao je ozbiljnu karijeru povratkom u Parmu prošlog ljeta u kojoj igra odlično. Iako je Cengiz Under veliki potencijal, i vjerojatno će ostvariti veću karijeru od Gervinha, u ovom trenutku radije bismo u ovoj postavi gledali Obalobjelokošćanina brazilskog nadimka…

Najbolja postava aktivnih bivših i sadašnjih igrača Rome:

Alison – 2018. u Liverpool za 62.5 milijuna eura – vrijednost 60 milijuna eura

Konstantinos Manolas – još uvijek u klubu – vrijednost 45 milijuna eura

Marquinhos – 2013. u PSG za 31.4 milijuna eura – vrijednost 60 milijuna eura

Antonio Rudiger – 2017. u Chelsea za 35 milijuna eura – vrijednost 45 milijuna eura

Alessandro Florenzi – još uvijek u klubu – vrijednost 30 milijuna eura

Mario Rui – 2017. u Napoli za 9.25 milijuna eura – vrijednost 15 milijuna eura

Miralem Pjanić – 2016. u Juventus za 32 milijuna eura – vrijednost 70 milijuna eura

Radja Nainggolan – 2018. u Inter za 38 milijuna eura – vrijednost 35 milijuna eura

Mohamed Salah – 2017. u Liverpool za 42 milijuna eura – vrijednost 150 milijuna eura

Gervinho  - 2016. u HB CFFC a 18 milijuna eura – vrijednost 9 milijuna eura

Edin Džeko – još uvijek u klubu – vrijednost 23 milijuna eura

(Foto: Reuters)


Tagovi

AlissonAntonio RüdigerMarquinhosKostas ManolasAlessandro FlorenziMario RuiRadja NainggolanMiralem PjanićGervinhoEdin DžekoMohamed SalahDa nije bilo prodaje

Ostale Vijesti