Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Cvitanović: „Kada Livaja ide jedan na jedan, onda možeš odmah otići na centar“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 17:23

Trener Šibenika bio je zadovoljan trudom svoje momčadi

Trudili su se Šibenčani danas na Poljudu iznenaditi Hajduk i vratiti se kući s bodovima. Uspjeli su u prvome, ali za drugo je nedostajalo nešto više kvalitete za izdržati nalete Bijelih. Igrom svoje momčad bio je zadovoljan Mario Cvitanović. Trener Šibenika kazao je u uvodu na press konferenciji da je zadovoljan zalaganjem svoje momčadi danas.

„Čestitam Hajduku na pobjedi, ali i svojim igračima na trudu, zalaganju, srcu. Jako dobro smo otvorili utakmicu, zabili gol iz tranzicije, to smo pripremali. Imali smo situaciju u 18. minuti, greda Mese. Izjednačujući pogodak Hajduka nam je pokvario određene planove, a Hajduku dao još veća krila. Mi smo u utakmicu krenuli s dva 19-godišnjaka. Soldi je ovo bila prva utakmica u seniorskom nogometu, zatim Krolo, te Grdić koji ima 21 godinu. To je naša vrijednost. Utakmicu smo završili s tri igrača ispod 19 godina. Hajduk je imao dominaciju. Pripremali smo utakmicu i znali smo što ćemo se događati. Poremetio nas je izlazak Solde koji je u sredini naš najmotoričniji igrač. Kasnije smo imali malo više problema. Hajduk je imao posjed, dominaciju. Nisam siguran da je gol cijelo vrijeme visio u zraku. Drugo poluvrijeme smo držali stabilnost, ali se dogodio splet nesretnih okolnosti“, rekao je Cvitanović i dodao:

„Kada Livaja ide jedan na jedan, onda možeš odmah otići na centar. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih. Nismo ništa napravili po pitanju pojačanja. Treba nam iskustvo, mirnoća. Još je puno utakmica do kraja. Ovako izgubiti utakmicu, najradije bih se pojeo sam. U prvih pola sata smo imali problema. Probijali su nas po našem lijevom boku. Gledao sam tri utakmice Hajduka i vidio sam ideju kako žele igrati. U dosta situacija smo dosta anulirali. Nije bio cilj puštati bilo koga da centrira. Moram čestitati svojoj obrani na lavovskom poslu.“

Cvitanović je bivši trener Dinama pa je bilo i pitanja mogu li previranja na Maksimiru pomoći Hajduku da dođe do titule. Tu je trener Šibenika bio kratak s odgovorom.

Ja sam trener Šibenika. To u ovom trenutku nije tema“, zaključio je Cvitanović.



Tagovi

Mario CvitanovićHajdukNK ŠibenikHNL

Ostale Vijesti