ČUDO NAD ČUDIMA: Sirija golom u posljednjoj sekundi stigla do doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Rusiji! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.09.17. | 18:48

Kakav rasplet skupine A!

 

Danas se raspliće azijski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji!

Rasplet smo već dobili u skupini A, gdje je je Iran već otprije potvrdio svoj plasman na završnicu, dok su se za preostalo automatsko mjesto, kao i ono u baražu borile tri momčadi, od koje bi dvije bile debitanti. Sirija je ovo posljednje kolo dočekala kao trećeplasirana momčad skupine, što je značilo da bi u slučaju pozitivnog rezultata održala barem to treće mjesto, ako ne i nevjerojatno drugo mjesto i direktni plasman. Nadanja u Siriji bila su golema.

Na današnjem gostovanju kod prvoplasiranog Irana koji je, kako smo to već i naglasili, siguran putnik u Rusiju, Sirija je stigla nadomak čuda već u 13. minuti, kada je Tamer Haj pogodio za vodstvo i veliku euforiju u ratom razorenoj državi. Međutim, Iran je bacio Siriju u očaj, a glavni „krivac“ za to je napadač Rubina iz Kazanja, Sardar Azmoun, koji je s dva pogotka – u 45. i 64. minuti – preokrenuo rezultat i naizgled srušio snove Sirije o debiju na Svjetskim prvenstvima. No onda, kada se činilo sve gotovo, ukazao se Omar Al Soma, koji je dovršio kontru u trećoj minuti sudačke nadoknade i tako u posljednji trenutak donio bod i mjesto u doigravanju! 

 

 

U posljednji tren je tako iz doigravanja ispao Uzbekistan, unatoč činjenici da su u pet susreta koja su prethodila ovom današnjem protiv Južne Koreje kod kuće tek jednom pobijedili, uz čak četiri poraza. Današnji remi bez golova ujedno je poslao goste iz Južne Koreje na sedmo Svjetsko prvenstvo u povijesti. U posljednjoj utakmici te skupine, onoj koja je odlučivala o posljednjeplasiranoj ekipi, Katar i Kina su podijelili bodove, bilo je 1:1.

Rasplet druge, B skupine, čekamo do navečer. Tamo je Japan osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu pobjedom nad Australijom u prošlom kolu (2:0), a za drugo mjesto i direktni plasman bore se Australija i Saudijska Arabija. Australija je svoj dio posla danas odradila pobjedom od 2:1 nad posljednjeplasiranim Tajlandom, dok Saudijska Arabija od 19:30 po našem vremenu dočekuju Japan. U slučaju pobjede Saudijci idu direktno u Rusiju, dok u doigravanje šalju Australce. Bilo koji drugi rezultat održava trenutno stanje u kojem drugoplasirana Australija putuje na SP, a Saudijci idu u doigravanje. U „nevažnoj“ utakmici skupine Irak je golom Husseina u 29. minuti slavio protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dakle, na Svjetsko prvenstvo putuju Iran, Japan i Južna Koreja, dok ćemo preostale putnike utvrditi kasnije navečer, odnosno nakon doigravanja. Pobjednik doigravanja (Sirija i Australija/Saudijska Arabija) ide u završnicu interkontinentalnog doigravanja. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvoSirija

Ostale Vijesti