Čudni su putevi Gospodnji: Real prodao igrača ovog mjeseca, a sada ga vraća za dvostruko veći iznos!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.06.15. | 13:01

Tek je otišao, a već se vraća na Bernabeu...

Dobar, a jeftin. Iako je mogao biti i jeftiniji. Lucas Vazquez je naime prije samo godinu dana napustio Santiago Bernabeu. Otišao je na posudbu u Espanyol koji je ranije ovog mjeseca za 500 tisuća eura otkupio njegov ugovor, uz obvezu da do ljeta 2016. godine Realu isplati još 1.000.000 eura.

Taj dogovor nije niti stupio na snagu, budući da prijelazni rok službeno počinje 1. srpnja, a Vazquez bi se već mogao vratiti u Madrid. Ali sada za 3.000.000 eura!

Moguće da se desno krilo koje će uskoro navršiti 24 godine svidjelo Rafi Benitezu, ali prije je da Real traži ispunjenje uvjeta za novu sezonu Lige prvaka, vezanih uz broj igrača poniklih u zemlji iz koje dolazi klub. Još uvijek je nepoznato hoće li na Bernabeuu ostati Casillas, Ramos, Arbeloa, Nacho, Illarramendi, pa i Isco... Zato se Real želi osigurati, a Vazquez bi mogao popuniti kvotu.

Jasno, Espanyol se ovdje nije puno pitao. Real je prilikom prodaje igrača dogovorio klauzulu po kojoj ima pravo otkupiti njegov ugovor sve do 2018. Svake godine cijena bi rasla za milijun eura... No u Espanyolu neće previše očajavati, jer su zaradili nikad lakše novce, a Real će im najvjerojatnije poslati zamjenu za Vazqueza. Bit će to Jorge Franco Alviz, poznatiji kao Burgui, također desno krilo iz Realove Castille.

Inače, Lucas Vazquez je prošle sezone za Espanyol nastupio na 33 utakmice Primere i postigao je tri gola. U Realu će biti treći novi igrač po dolasku Rafe Beniteza, nakon Danila i povratnika s posudbe Casemira.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Lucas VazquezReal MadridEspanyol

Ostale Vijesti