Čudesni Hrvat ne staje! Asist za dramatični prolaz u Europi i dvoznamenkasti broj golova u manje od mjesec i pol dana!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.08.15. | 16:58

Matej Jelić u manje od mjesec i pol dana nove sezone ima deset golova, ali i asistenciju vrijednu play-offa Europske lige...

Sada nema nikakve dileme, hrvatski napadač Matej Jelić igra nogomet karijere! Pristupačnog Našičanina imali ste prilike upoznati u intervjuu za naš portal prije nešto više od desetak dana. Tada nam je 24-godišnjak otkrio kako sanja dres hrvatske reprezentacije i transfer u Bundesligu, a kako je nastavio, baš ništa se ne čini nemogućim.

Naime, Jelić je bio najzaslužniji u proboju Žiline do play-offa Europske lige. Ukrajinskoj Vorskli najprije je zabio jedan gol u domaćoj pobjedi 2:0, da bi u uzvratu u dramatičnom finišu upisao asistenciju za prolaz.

Dostigla je Vorskla zaostatak od 0:2, a u produžecima zabila i treći pogodak. Igrale su se doslovce zadnje sekunde kada je Jelić primio jednu loptu i gurnuo je za Brazilca Williana koji pogađa uz pomoć vratnice. Slovački klub tako ostaje u igri za plasman u grupnu fazu, iako je posljednja prepreka iznimno zahtjevna – Athletic Bilbao!

Zato Žilina s pravom očekuje titulu u domaćem prvenstvu. A i tamo je Jelić golgeterski raspoložen. Početkom mjeseca poentirao je u visokoj gostujućoj pobjedi kod Spartak Myjave (4:1), da bi prije dva dana spasio svoju momčad domaćeg poraza od DAC-a, golom u drugom poluvremenu za 1:1.

Prošle sezone Jelić je u svim natjecanjima zabio 21 pogodak. Sada je već na gotovo pola toga učinka, a nije prošao niti mjesec i pol nove sezone! Sa sedam golova i dalje je prvi topnik EL, dok u slovačkoj Super ligi ima tri pogotka iz tri nastupa. Jedva ga čekamo vidjeti protiv renomiranog suparnika iz Primere!

(Foto: MSK Žilina)


Tagovi

Matej JelićŽilinaEuropska liga

Ostale Vijesti